Kampagne skal hente sosu´er og sygeplejersker tilbage til faget

Kampagne skal hente sosu´er og sygeplejersker tilbage til faget

04. november 2019

Tekst: Vejle Kommune

Vejle Kommune er som mange andre kommuner begyndt at savne flere social- og sundhedshjælpere, - assistenter og sygeplejersker. Derfor forsøger kommunen nu med kampagnen: "Kom tilbage - vi savner dig" at få f.eks. tidligere medarbejdere til at vende tilbage til faget.

Kampagnen henvender sig både til medarbejdere, der er gået på pension, og til potentielle medarbejdere, der helt har skiftet fag.

Kampagnen, der er udarbejdet i samarbejde med FOA og Dansk Sygeplejeråd, omfatter bl.a. informationsmøde, radiospot og kampagne på hjemmesiden og de sociale medier. De faglige organisationer har omtalt kampagnen i deres nyhedsbreve og har sendt brev ud til deres medlemmer i området.

Individuelle aftaler

– Og kommunen er parat til at gå langt for at få nogle af de dygtige medarbejdere tilbage i faget, siger seniorchef Helle Brinch.

–  Vi er parat til at lave individuelle aftaler om f.eks. arbejdstid. Måske er der nogle derude, der savner kontakten med deres gamle fag og gerne vil arbejde f.eks. nogle formiddage om ugen. Og vi er parat til at give dem et job, hvor vi tager hensyn til både deres kunnen og egne ønsker. Vi tilbyder i første omgang et vikariat på op til et år, så de kan se, om det er noget for dem.

– Det er allerede i dag svært at rekruttere sosu´er og sygeplejersker i nogle områder, og vi forventer, at kampen om de dygtige medarbejdere bliver endnu hårdere i fremtiden.

– Og det samtidig med, at vi faktisk tilbyder et meget meningsfuldt job, hvor du virkelig gør en forskel for de borgere, du servicerer, understreger Helle Brinch. Det er samtidig et meget afvekslende job, hvor medarbejderne har gode muligheder for at bruge deres personlige og faglige kompetencer.

Hvis man har været væk fra jobbet i nogle år, så skræddersyer Seniorområdet et introforløb med løn, hvor de bliver opdateret på det nyeste rent fagligt.

Infomøde 4. november

Vejle Kommune håber, at rigtig mange sosu´er og sygeplejersker vil få lyst til at vende tilbage til faget. Derfor inviterer Senior sammen med FOA og Dansk Sygeplejeråd til et informationsmøde for alle interesserede mandag 4. november.

Det foregår på Plejecenter Gulkrog i Vejle og begynder kl. 16. Alle interesserede kan bare møde op, og der er kaffe på kanden