Kæmpe e-sportsmekka kommer til Vejle

Kæmpe e-sportsmekka kommer til Vejle

28. februar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Vejle Kommune

DGI Huset Vejle skal i april danne rammen om et inferno af e-sportsaktiviteter for gamere, forældre, foreninger og folk, der er nysgerrige på gaming.

DGI Huset Vejle kommer til at syde af e-sport hele weekenden, når DGI E-sport inviterer foreninger og gamere til Landsmesterskab for bredden i CS:GO og Fortnite.

De besøgende får blandt andet mulighed for at opleve et brag af et finaleshow, når de bedste hold fra YouSee e-Sportligaerne skal dyste om pladserne til Danmarksmesterskabet, ligesom det bliver muligt at lege med airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget, meget mere.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen, glæder sig over, at landmesterskabet skal afholdes i Vejle:

-Landsmesterskabet betyder, at vi får endnu større mulighed for at sætte fokus på e-sport i vores kommune, hvor vi allerede har flere aktiviteter. Bl.a. har vi lige åbnet et helt nyt e-sportscenter i samarbejde med Campus Vejle og Spinderihallerne, hvor de unge studerende på Campus Vejle har mulighed for at kombinere deres uddannelse med e-sport, siger Dan Arnløv Jørgensen, og fortsætter:

– Det har vist sig, at e-sportsudøvere har specielt gode evner indenfor bl.a. iværksætteri og teknologibranchen, så det er spændende for os som kommune at være med til at understøtte de unge i deres uddannelse.

Landsmesterskaberne er en breddeturnering og holdes 26. og 27. april 2019.

Sammenhold, strategi, fællesskab og træning
Breddeturneringen til landsmesterskaberne giver hele landets foreninger en mulighed for at lave en social tur sammen, hvor det ikke kun er foreningens bedste hold, der kan deltage.

Med en breddeturnering får foreninger rundt om i landet mulighed for at deltage med flere hold, præcis som når der arrangeres stævner inden for fx håndbold og badminton. Det skal i høj grad være med til at styrke fællesskabet og holdånden i de forskellige foreninger.

– Det glæder mig, at e-sporten har fundet vej ind i foreningsidrætten, og arrangementet i DGI Huset Vejle er endnu et godt eksempel på, at e-sporten hører til i foreningslivet. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune om dette event, så DGI E-sport glæder sig til at komme til Vejle til to dage med masser af e-sportsoplevelser, siger Karen Friis, direktør for DGI Idræt og Motion, og fortsætter:

– Jeg vil gerne fremhæve breddeturneringen, fordi den er en rigtig god mulighed for spillere og hold fra hele landet til at have en sjov weekend med kampe og e-sportsaktiviteter sammen med venner og andre med samme passion – uden at man behøver at skulle kvalificere sig på forhånd.

Se, hvordan du tilmelder dit hold til LM19 breddeturneringen på dgi.dk/esportLM