Judo-turister skal opleve Fjordenhus, Kongernes Jelling og special events

Judo-turister skal opleve Fjordenhus, Kongernes Jelling og special events

14. februar 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Vejle Kommune

I forbindelse med Matsumae Cup i Vejle venter en række særlige oplevelser for stævnets deltagere, turister og borgere. Flere helt nye special events skal bidrage til fortællingen om Vejle-området.

En række nye specialdesignede oplevelser venter både turister og borgere, når Vejle er vært for Matsumae Cup 16. – 18. februar. Judo-stævnet afvikles i DGI Huset i Vejle, men allerede i Billund Lufthavn vil de mange internationale gæster stifte kendskab med Vejle.

– Vi står klar til at tage imod deltagere og turister, når de lander i Billund. Vi har både turismestand i Billund Lufthavn og i DGI Huset i Vejle, fordi vi ønsker at skabe synlighed om vores mange spændende og unikke tilbud, fortæller Maria Sommer, Manager i MeetingVejle.

Fjordenhus, Kongernes Jeling og special events for alle
Formålet med den ekstraordinære turisme-indsats til Matsumae Cup er at udnytte muligheden til at vise Vejle-området frem, når en stor international event kommer til området. Derfor er der skabt flere specialdesignede oplevelsestilbud, som supplement til områdets mere kendte turistattraktioner – bl.a. Kongernes Jelling og Olafur Eliassons kunstværk i Vejle Havn, Fjordenhus.

– Fjordenhus og Kongernes Jelling er attraktive oplevelser for rigtig mange, og vi vil gerne bidrage med noget ekstra. Vi har derfor i samarbejde med Guideservice Danmark skabt en række ture med guide, hvor man kan opleve byen på forskellige måder. De fleste ture er på engelsk, men der findes også danske ture. Håbet er, at Vejles borgere også vil benytte sig af tilbuddene, fortæller Maria Sommer.

”Dansk hygge” er et af de nye tiltag, som kan opleves. Netop denne type oplevelser er meget efterspurgt, og derfor glæder det også Maria Sommer, at det er lykkedes at skabe nogle events, som imødekommer dette stigende behov:  

– Dansk hygge er blevet et buzzword indenfor turisme, og hyggelige oplevelser efterspørges i stigende grad fra særligt USA og England. Derfor har vi sammen med Guideservice Danmark bl.a. skabt dette tilbud, som imødekommer ønsket om en både unik og anerledes oplevelse.

– En af vores ture er en gastro-tur, som tager gæsterne med rundt i byen for at besøge lokale delikatessebutikker og smage på et væld af lækkerier. Vejle Kommune har fokus på gastronomi og fødevarer i disse år, og vi vil gerne ’blære os’ med vores gode lokale råvarer og flotte specialbutikker. Det synes vi, at Matsumae Cups deltagere, vores turister og borgere bør opleve, fortæller Maria Sommer.

Udover et møde med den danske hygge, kan man også komme på mountainbiketur gennem Kongens Kær og Vejle Ådal, historisk byvandring i Vejle midtby, og opleve Munkebjerg skov på vandretur.

Læs mere om de guidede ture i uge 7 og 8 og book en tur her.