Jobsøgere roser Matchdag: Det gav os et boost

Jobsøgere roser Matchdag: Det gav os et boost

29. november 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Allan Fredborg

Tre jobsøgere som Mikropol har talt med, havde alle en positiv oplevelse på Jobcenter Vejles nye rekrutteringsdag Matchdag.

– Jeg føler, at jeg har fået et boost af ny energi ved at være med i dag.

Sådan siger Rikke Troelsen, der 16. november deltog i rekrutteringsdagen Matchdag i Spinderihallerne. Her var 200 jobparate ledige og 20 industrivirksomheder, der aktuelt efterspørger kvalificeret arbejdskraft, samlet for at skabe nye jobrelationer.

Rikke Troelsen er uddannet socialpædagog, men fortæller, at hun søger nye udfordringer – og det må meget gerne være i en helt ny branche.

– Jeg synes, det er positivt at få sat ansigt på personer fra virksomheder, hvor der er positiv interesse for nye medarbejdere, siger Rikke Troelsen, der fortæller, at hun vil sende ansøgninger med billede til minimum tre virksomheder, der deltog i Matchdagen, og hvor hun fik en positiv feedback.

Alle virksomheder på Matchdag havde hængt jobopslag op på en væg.

Virksomheder møder parate ledige
Matchdag for ledige er et nyt tiltag fra Jobcenter Vejle, der forud for arrangementet har forberedt jobparate ledige.

Forberedelsesprocessen har bl.a. skullet gøre det klart for de ledige, hvad det vil sige at arbejde på en industriarbejdsplads i år 2017.

De ledige er bl.a. blevet kørt i bus til logistikvirksomheden IDdesign, der håndterer logistik for ILVA og Ide-møbler.

Her blev de vist rundt på virksomheden af ledelsen, der bl.a. forklarede, hvilke værdier, der gælder hos IDdesign, og hvad der forventes af nye medarbejderne. Alt sammen for at sikre det bedst mulige match mellem virksomhed og ledig.

Jobsøgere og virksomheder får på Matchdagen anledning til at se hinanden an på en uformel facon.

En af de ledige, der var med på busturen til IDdesign, var Lars Svane. Han er uddannet lærer, men har forladt lærergerningen, for at kaste sig over noget andet.

– Turen til IDdesign og andre virksomheder var meget positive og godt planlagt. Det var interessant at høre, at det ikke er ens baggrund, der er afgørende. De kan selv lære nye medarbejdere op, så længe man er motiveret for at arbejde hos dem, fortæller Lars Svane, der fik afleveret en del CV’er på Matchdagen.

Det har Rikke Troelsen også. At aflevere sit CV personligt fremfor at sende det via en elektronisk jobdatabase, har for hende været en god oplevelse.

– De personer, der modtog mit CV er de helt rigtige personer i virksomhedernes HR-afdelinger. Efter at have talt med flere af dem er mit indtryk, at de behandler alle ansøgninger seriøst – også dem, der kommer ind via elektroniske jobdatabaser.

Jobsøgere og repræsentanter for virksomheder fortalte, at de havde haft positive oplevelser på Matchdagen.

Samtale tog interessant drejning
På Matchdagen, der fandt sted i Spinderhallerne i Vejle, havde de 20 deltagende virksomheder hængt aktuelle jobopslag op på en ’job-væg’, så ledige kunne få overblik over jobmulighederne og dernæst få en samtale med en repræsentant for den konkrete virksomhed om jobbet.

Men samtaler ansigt-til-ansigt kan også føre i en helt anden og uventet retning. Det oplevede den IT-uddannede Casper Carl Sørensen, da han talte med Welcon, der producerer vindmølletårne.

– Jeg talte med en repræsentant fra Welcon og kunne se hendes pc, der stod bag ved hende. Den var slået op på en side jeg kunne genkende, da jeg har taget nogle kurser om den nye persondatalov. Det nævnte jeg for hende, hvorefter samtalen blev meget mere interessant, fortæller Casper Carl Sørensen, og fortsætter:

– Vi talte om, at jeg muligvis kunne hjælpe dem med løsninger til, hvordan de som virksomhed kommer til at leve op til persondataforordningen, der træder i kraft i maj 2018, og som kan være en kompliceret omgang for mange organisationer.

Efter en samtale, der tog en overraskende drejning er han nu blevet opfordret til at søge et job hos Welcon.

– Det er jeg virkelig glad for. Nu skal jeg direkte hjem og skrive den ansøgning – og jeg ved præcis, hvad jeg skal slå på for at komme i betragtning, siger han begejstret.