Jobcentret er i fuld sving – ringer til 750 virksomheder

Jobcentret er i fuld sving – ringer til 750 virksomheder

22. marts 2021

Tekst: Rune Hansen
Foto: Jobcenter

Jobcenter Vejle har netop afsluttet en stor ringekampagne, der skal afdække, hvordan de bedst kan hjælpe kommunens virksomheder både nu og i de kommende måneder.

Hvilken arbejdskraft har erhvervslivet i Vejle Kommune brug for lige nu og det næste halve års tid? Og hvad er deres behov for opkvalificering? Det er Jobcenter Vejle blevet klogere på gennem de seneste uger, hvor de har ringet til 750 virksomheder, for at få svar på netop de spørgsmål.

På grund af Covid19 kan Jobcenter Vejle ikke besøge lokale virksomheder, i det omfang de plejer. Derfor har det været nødvendigt at finde alternativer til at bevare og vedligeholde samarbejdet med det lokale erhvervsliv. Det er baggrunden for den omfattende ringekampagne, man netop har afsluttet og nu er ved at følge op på.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), synes godt om initiativet.

– Jeg synes, det giver rigtig god mening. For det er utrolig vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på virksomhedernes behov, og at de samtidig ved, de har en stærk samarbejdspartner i Jobcenter Vejle. Det gælder ikke mindst i en situation som nu, hvor mange er udfordret af corona-situationen og har ekstra brug for den service, de kan få hos jobcentret, forklarer hun.

Hun opfordrer samtidig virksomheder til at kontakte jobcentret, hvis de har spørgsmål. Det kan være om rekruttering og opkvalificering, eller om en konkret udfordring de har pga. af corona-situationen. De kan kontakte jobcentret på 76 81 62 00.

Ringekampagnen er et af flere initiativer på arbejdsmarkedsområdet, som skal understøtte behovet for arbejdskraft i Vejle Kommune. Der har tidligere været afviklet lignende kampagner – senest foråret 2020 – med god effekt.