Innovativ mad-legeplads holdt rejsegilde i Vejle

Innovativ mad-legeplads holdt rejsegilde i Vejle

01. december 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Food Innovation House

Det 3.000 m2 store testlaboratorium for fødevarevirksomheder - Food Innovation House - tager form.

Første spadestik blev taget på en kold dag i januar. Lige siden har det summet af aktivitet ved byggeriet af det nye Food Innovation House, der skrider planmæssigt frem. I anledning af, at byggeriet nu er nået så langt, at vind og vejr er lukket ude, inviterede Dandy Business Park 30. november 2017 til rejsegilde.

De omkring 100 gæster blev budt velkommen med rød løber og krans i toppen af byggeriet som det sig hør og bør. Derudover blev gæsterne også budt velkommen af en liflig duft fra Madværkets vogn, hvori NORD Urban Gourmet Food tryllede en gourmet-hotdog frem – en oplagt menu til et rejsegilde for et innovativt fødevarehus.

Galleri: Billeder fra rejsegilde på Food Innovation House i Dandy Business Park i Vejle. (Foto: Jesper Lilleris) 

66 procent af huset er lejet ud
Dandy Business Parks direktør, Jørgen Andersen, bød velkommen og takkede først Rambøll, Formsprog, K.G.Hansen og alle de gode håndværkere, der har muliggjort at byggeriet af Food Innovation House nu er nået så langt.

– Vi ønsker at skabe et fødevarehus, som tilbyder innovation i øjenhøjde til alle, som beskæftiger sig med fødevarer. Vi ønsker at give gode rammer til udvikling, innovation, markedsføring samt salg af gode danske fødevarer i Danmark og til eksport, forklarede Jørgen Andersen om visionen for det nye madhus.

Han takkede også de mange partnere, der har involveret sig i huset. P.t. er 66 procent af huset udlejet – allerede før det står færdigt.

Herefter gik ordet til Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen. Borgmesteren udtrykte sin begejstring over, at kommunen snart får endnu et spændende miljø, der kan knytte fødevarevirksomheder, viden og arbejdspladser til Vejle. Et samarbejde som Vejle Kommune støtter op om – og er indstillet på at gå aktivt ind i.

Plads til 150 medarbejdere
Efter klapsalver og hurra-råb for det nye hus, blev der vist rundt i det spændende hus, hvor de mange faciliteter så småt tager form. Food Innovation House bliver en innovations-legeplads på 3.000 m2, hvor store og små fødevarevirksomheder kan samarbejde med vidensinstitutioner og det offentlige om at udvikle velsmagende, bæredygtige og sunde fødevarer.

Huset åbner efter planen 1. april 2018 og er placeret i Dandy Business Park i Vejle Nord, tæt ved motorvej E45. Det vil have plads til omkring 150 medarbejdere.

Huset indrettes med fælles udviklingskøkken, demo-restaurant, udstilling, konferencelokale og meget andet. Der vil også være mulighed for at holde aktiviteter og innovationsprojekter i tæt samarbejde med husets partnere.

Stærk kapacitet hentet til Vejle
På rejsegildet præsenterede Jørgen Andersen også den nye daglige leder for Food Innovation House, der netop er blevet ansat.

Det bliver Gyda Bay, som starter i den nye stilling allerede 1. december. Hun er uddannet biolog fra Aarhus Universitet og har 18 års erfaring i arbejdet med iværksætteri og har en solid erfaring i at tiltrække kapital og skabe netværk.

Hun kommer fra en stilling som innovationschef i Future Food Innovation med base i Agro Business Park ved Viborg.