Hvordan tegner fremtiden sig for detailhandlen?

Hvordan tegner fremtiden sig for detailhandlen?

23. november 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Detailhandlens fremtid var omdrejningspunktet for Vejles Kommunes seneste erhvervsbriefing, hvor bl.a. Eccos topchef gav sit syn på samspillet mellem nethandel og fysiske butikker.

– Hvis man sidder og venter på, at tingene kommer tilbage til det normale fra før coronakrisen, bliver man ikke en af tidens vindere. Sådan udtalte Steen Borgholm, adm. direktør i skokoncernen Ecco for nylig til netavisen Finans.

18. november var han så gæst ved Vejle Kommunes månedlige erhvervsbriefing. Her fortalte han om Eccos syn på udviklingen med, at nethandel suger mere og mere af de fysiske butikkers omsætning. En tendens, som i høj grad kan påvirke virksomheder som Ecco, der har mange fysiske butikker rundt om i landet og i verden – og som corona-pandemien har potentialet til at accelerere.

Så hvad er fremtiden for detailhandlen og for de levende handelsbyer rundt i kommunen? Se de spændende oplæg fra erhvervsbriefingen 18. november i videoen herunder.

Indledningsvist giver Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, en opdatering på den aktuelle lokale situation, og præsenterer også en ny analyse af detailhandlen i Vejle.

Herefter fortæller adm. direktør for Ecco, Steen Borgholm, hvordan Ecco ser på fremtiden for detailhandlen og på samspillet mellem nethandel og fysiske butikker. Afslutningsvis giver John Meinhardt, ejer af Ny Mundering, sit blik på fremtiden for de fysiske butikker.