Højt til loftet på Havneøen

Højt til loftet på Havneøen

02. juni 2016

Tekst: Carsten G. Johansen
Foto: Kirk Kapital

Etageejendommene ser næsten ud til at vokse direkte op af vandet. Nogle af beboerne har deres egne lystbåde til at ligge fortøjet langs den nordlige side af øen, og i retning mod Vejle Fjords løb giver en trappe mulighed for at komme helt ned og dyppe tæerne.

Boligerne på Havneøen, som i disse år vokser frem, har en af de mest attraktive beliggenheder i Vejle, og de er også ganske attraktivt indrettet med mulighed for lejligheder i flere etager og i individuelt tilpasset størrelse.

– Det er større lejligheder, som ligger i den lidt mere eksklusive ende. De får en høj standard, og så mener vi jo, at de har byens bedste beliggenhed, siger Bjarne Ammitzbøll, der er bestyrelsesformand for Kirk Property, der i partnerskab med AP Pension står bag byggeriet.

Han hentyder naturligvis til den smukke udsigt imod Vejle Fjord med de bøgeklædte skrænter, men også til havnen og Kirk Kapitals domicil i havnebassinet lige ved siden af.

Alt efter hvordan køberne ønsker deres lejligheder indrettet, bliver der omkring 157 boliger i de ni ejendomme på Havneøen, som er tegnet af Arkitema og som får meget individuelle udtryk ved hjælp af en mere moderne facadetolkning og fugefarve. Lejlighederne bliver i øvrigt også ekstra lyse og åbne at opholde sig i. Deres loftshøjde på ca. 2,7 meter er højere end normale standarder, som typisk ligger på 2,5 meter.

De fire første bygninger er begyndt at stige til vejrs, og 55 lejligheder er sat til salg via havneøen.dk, hvor man også kan se eksempler på, hvordan lejlighederne kan indrettes. De ventes klar til indflytning i 2018.