Her er de gode jobmuligheder i Vejle-området

Her er de gode jobmuligheder i Vejle-området

19. maj 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Nyt Jobbarometer giver ledige overblik over, hvor der er gode jobmuligheder lokalt.

Søger du arbejde som pædagog, mediegrafiker eller salgskonsulent, så er der gode jobmuligheder i Vejle Kommune. Leder du til gengæld efter arbejde som skrædder, marketingmedarbejder eller beklædningsdesigner, så kan det være mere op ad bakke.

Det kan man læse ud af Vejles jobbarometer, der giver ledige overblik over, om deres kompetencer matcher efterspørgslen hos kommunens virksomheder, eller om der er flere muligheder på den anden side af kommunegrænsen.

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der med udgangspunkt i det enkelte jobcenter netop har lanceret Jobbarometret for alle landets jobcentre. Ved at registrere, hvilke stillingsbetegnelser de ledige oplyser jobcenteret, at de søger job inden for, kan jobcenteret opdele stillingerne efter, hvor gode jobmulighederne er i kommunen.

Galleri: Klik her for at se Vejles Jobbarometer, som skaber overblik over hvilke jobs, der slås op.

Øget gennemsigtighed
Ifølge formand for beskæftigelsesrådet i Sydjylland Jens Gaarde Gad, er hensigten med det nye jobbarometer at både jobcenterkonsulenten og de ledige skal kunne danne sig et overblik over den lokale jobsituation.

– Jobbarometret skal give øget gennemsigtighed for den ledige og hjælpe til, at vi finder et match mellem den lediges kompetencer og virksomhedernes behov, siger Jens Gaarde Gad.

Med den seneste beskæftigelsesreform skal medarbejderne i landets jobcentre holde seks møder med de ledige dagpengemodtagere inden for det første halve år i ledighedsperioden – dette for at sikre en tidlig indsats.

– Her forestiller jeg mig, at jobbarometret kan bruges til at kvalificere samtalerne og hjælpe den ledige i den retning, hvor der er bedst mulighed for et nyt arbejde, fortæller, Jens Gaarde Gad.

Inspiration til nye muligheder
I tillæg til hvert enkelt lokale jobbarometret bringes også et opslag med seks udvalgte stillinger med mindre gode jobmuligheder. Til hver af de seks stillinger beskrives fire tætbeslægtede stillingsbetegnelser som skal illustrere, at der kan være andre muligheder for den ledige.

Antallet af jobopslag i regions-området inden for de seneste tre måneder vil også blive vist. Det giver en fornemmelse af hvilke stillinger virksomhederne slår op.

Og da hver eneste kommunale jobcenter får udarbejdet deres eget lokale jobbarometer, er det Jens Gaarde Gads håb, at flere jobsøgende vil bruge jobbarometret til at udvide deres søgning.

– Drømmejobbet, eller bare det næste job, findes nødvendigvis ikke inden for den kommunegrænse, hvor man bor. Jobbarometret kan være med til at anskueliggøre for den ledige, at hvis vedkommende er villig til at transportere sig et vist antal kilometer, så er der også en arbejdsgiver, der har brug for den lediges kompetencer, siger Jens Gaarde Gad.

Jobbarometret vil blive opdateret hver måned.