HavneØens nye bro indviet

HavneØens nye bro indviet

20. december 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Vejle Kommune

HavneØen – Vejles nye bydel ved kanten til Vejle Fjord – er med indvielsen af en ny bro blevet landfast med Vejle.

Omkring 100 vejlensere var mødt op til den officielle indvielse af den nye bro på Vejle Havn, der forbinder HavneØen og brostenspladsen foran Fjordenhus med resten af byen.

Med jakkerne lynet godt op i halsen blev vinterkulden trodset, for at høre Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, tale, og officielt indvie den nye bro, som kommunen har bekostet.

– Det er glædeligt, at vi nu kan indvie den nye bro, der giver et helt andet indtryk til Havneøen. Jeg er sikker på, at den bliver til glæde for både Havneøens beboere og alle andre, der bruger området, sagde Jens Ejner Christensen, inden han inviterede forsamlingen til at krydse broen, hvor der blev budt på gløgg og æbleskiver.

Den nye bro er 16 meter lang og 9 meter bred. Den består af to store stålkonstruktioner, der er placeret ved siden af hinanden. Oven på stålkonstruktionen er der lavet et trædæk bestående af azobe-træ.

Med den nye bro er det sidste stykke jord fjernet mellem Vejle Havn og HavneØen, som nu helt officielt kan kalde sig en ø. Vandet strømmer under broen, hvilket blandt andet betyder, at Vejle Fjords mange kajakroere nu har mulighed for at padle hele vejen rundt om HavneØen.

Galleri: Omtrent 100 vejlensere havde trodset decemberkulden, for at indvi den 16 meter lange nye bro mellem Vejle Havn og HavneØen.