Hæder til unge fra erhvervsuddannelser i Vejle Kommune

Hæder til unge fra erhvervsuddannelser i Vejle Kommune

30. januar 2020

Tekst: Vejle Kommune

Den 29. januar blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne i Vejle Kommune hædret på det gamle rådhus. Det var kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, der stod bag.

– Stort tillykke med, at du i 2019 har afsluttet din uddannelse med udmærkelse.

Sådan lyder første linje i den invitation, de dygtigste unge fra kommunens erhvervsskoler modtog i starten af januar.

Afsenderen var formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), og baggrunden var, at udvalget igen i år har valgt at hædre denne gruppe af elever. Det skete den 29. januar ved et arrangement på Vejles gamle rådhus, hvor både elever, forældre samt repræsentanter for Vejles praktik- og uddannelsessteder var mødt op.

Her tog formanden selv imod, og hun glædede sig over opbakningen til arrangementet:

– Jeg er rigtig glad for, at vi endnu en gang kan hædre de unge her på rådhuset, for de fortjener virkelig en anderkendelse af deres flotte resultater. Det samme gælder de praktikvirksomheder, der har sagt ja til at tage dem ind som et led i deres uddannelse og give dem muligheden for at folde deres evner ud, siger Anja Daugaard.

Hæderen skal ses som en anerkendelse af, at det kræver både hårdt arbejde og særligt gode evner at afslutte sin erhvervsuddannelse med topkarakterer. Samtidig er det forhåbningen, at den positive opmærksomhed vil være med til at skabe øget omtale af de mange muligheder, man i dag får med en faglig erhvervsuddannelse.

Som noget nyt blev der også uddelt et legat på 5.000 kr. til støtte af erhvervsrettet videreuddannelse. Legatet skal hjælpe modtageren med at videreudvikle sig fagligt eller på anden måde dygtiggøre sig, i forhold til den erhvervsuddannelse han eller hun har taget.

Størstedelen af de unge, der blev hædret, har haft deres gang på Campus Vejle (EUD Business og EUX Business) og Syddansk Erhvervsskole. På Social- og Sundhedsskolen i Vejle er man i gang med at finde en ny model for at udvælge de rette unge til hædringen og forventer at deltage igen næste år.