Grupetto Festival tager cykling til et nyt niveau i vild Kingdom of Cycling weekend

Grupetto Festival tager cykling til et nyt niveau i vild Kingdom of Cycling weekend

15. marts 2021

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Elliott Hope Studio

Grupettoen giver konkurrenceelementet baghjul, og åbner for et fællesskab om de gode røverhistorier, kunst og cykelkultur. Første Grupetto bliver afholdt den 17. - 18. september.

Den tilbagevendende Grupetto Festival bliver afholdt for første gang den 17. – 18. september i Spinderihallerne, Vejle. Den nye festival bliver en del af en vild cykel-weekend i Kingdom of Cycling, og det er en tilfreds projektleder, der ser frem til endeligt at kunne dyrke cykling på et nyt og hidtil uset niveau i Vejle.

 

Pulsen ned og fokus på fællesskabet i grupettoen. Sådan er opskriften på ny cykelfestival i Kingdom of Cycling.

 

– Vi har mange attraktive cykelløb og udfordrende ruter i Danmarks bedste cykellandskab. Men Vejle rummer også en slags undergrund af super kreative og entusiastiske cykelnørder, der hver især dyrker forskellige dele af cykelkulturen. Derfor ser vi potentialet for at tage cyklingen til et nyt niveau, og det gør vi med Grupettoen, hvor vi dyrker fællesskabet og sænker tempoet og pulsen. Fællesskabet er en naturlig del af at sidde bagerst i feltet i den såkaldte grupetto, og vi overfører dette til en festival, hvor alle kan dyrke den passion, vi er fælles om, fortæller Thomas Schiødt, projektleder for Grupetto Festival i Vejle Kommune.

Rebelsk Grupetto går i udbrud

Cykling er andet end sport og et transportmiddel, og det mindset vil Grupettoen gerne lave om på. Derfor er Vejle Kommune og VisitVejle gået sammen med en lang række lokale ildsjæle og samarbejdspartnere om en anderledes cykelfestival, der favner bredt.

– Grupetto Festivalen skaber værdi igennem det sociale og en vildt spændende kultur. Musik, mad, filosofi, kunst og den gode røverhistorie er nogle af de ting, der samler os, og Grupettoen er vores fælles platform for denne passion, fortæller Thomas Schiødt, og tilføjer:

– Grupetto Festivalen er faktisk lidt rebelsk. Vi ønsker nemlig, at den tager føringen i feltet, når det kommer til alt mellem kunst og cykelkultur. Vi håber, at Grupettoen vil vokse, og at flere ønsker at være en del af den i fremtiden.

Festivalen er for alle, men henvender sig særligt til to målgrupper. De supernørdede cykelentusiaster, der ønsker at gå i dybden med cykelkulturen, og det publikum som måske kun er vant til at følge Touren om sommeren, eller har en partner, som cykler Grejsdalsløbet.

Vild Kingdom of Cycling weekend

Der er lagt op til den helt store oplevelse for cykelentusiaster den tredje weekend i september. Udover Grupetto Festivalen med fokus på kunst og kultur er Kingdom of Cycling også rammen om det kendte Grejsdalsløbet, hvor der køres gravel-løb om lørdagen og det klassiske landevejsløb om søndagen.

– Det bliver vildt, og det kommer til at iscenesætte Kingdom of Cyclings DNA. Intet andet sted findes et landskab og en historie som åbner de muligheder, som området i og omkring Vejle gør. Derfor er det også fantastisk, at vi er så mange, der byder ind med noget forskelligt i denne weekend, så vi kan udnytte synergien af, at der er mange mennesker i området denne weekend, fortæller Thomas Schiødt, som ikke kan løfte sløret for konkrete dele af programmet endnu.

Bag festivalen står Vejle Kommune og VisitVejle, som har samlet et hold af engagerede ildsjæle, der skal hjælpe festivalen mest mulig i mål. Derudover er der et bredt samarbejde på tværs af City Vejle, Grejsdalsløbet, vintage-cykelløbet Grand Prix Vejle Ådal, Squadra Molteni og Vejle Museerne, men der er fortsat mulighed for, at nye kan blive en del af holdet.