Grundfos og Vejle Kommune samarbejder om at løse fremtidens vandudfordringer

Grundfos og Vejle Kommune samarbejder om at løse fremtidens vandudfordringer

04. oktober 2018

Tekst: Sebastian Kjær
Foto: Vejle Kommune

Vejle Kommune indgår nyt samarbejde med en af Danmarks største virksomheder, Grundfos, for sammen at lave vandinnovation med de helt rigtige Impact-iværksættere.

Da Vejle Kommune som den eneste i Danmark blev udvalgt til det verdensomspændende resiliens-netværk 100RC, var byens fokus først og fremmest på innovation indenfor vand og oversvømmelser. Nu indgår kommunen et nyt samarbejde med pumpe-giganten Grundfos, for at tage innovationen til nye højder.

– Vi er glade for, at netværket har peget på, at Vejle Kommune skal være platform for vandinnovation. Det kræver stærke samarbejdspartnere at lykkes med den opgave. Derfor er det også helt oplagt at løfte opgaven sammen med Grundfos og en række internationale startups, som Grundfos er med til at håndplukke. Det er en helt fantastisk mulighed for i fællesskab at finde nye, brugbare løsninger, siger Lene Lawaetz, innovationschef i Vejle Kommune.

Grundfos arbejder målrettet med FN’s Verdensmål med specielt fokus på mål 6 og 13, der handler om henholdsvis rent vand og sanitet samt klodens klimaudfordringer, og på at skabe bæredygtige og nyskabende løsninger på de udfordringer, der knytter sig til dem. Derfor er samarbejdet også et godt match for virksomheden.

– Vi arbejder på at udvikle os fra at være en virksomhed, der sælger pumper og vandteknologi i hele verden, til også at være en virksomhed der fokuserer på digitale services og løsninger, så vi kan gøre en endnu større forskel med vores teknologi, siger Fredrik Östbye, VP og Head of Digital Transformation hos Grundfos.

Samarbejdet skal foreløbigt kulminere til Resilience Business Cup, som afholdes 25.-26. oktober, hvor Grundfos og Vejle Kommune sammen med en række håndplukkede impact-iværksættere skal forsøge at finde nye, innovative løsninger på nogle af fremtidens vandudfordringer.

Radaren tændes
Grundfos og Vejle Kommune forventer, at de sammen med nye impact-iværksættere kan finde frem til nye og innovative løsninger på vandudfordringer. Derfor er impact-startups også en vigtig ingrediens, som den danske virksomhed Valuer.ai kommer til at finde frem til med sin platform, der bygger på kunstig intelligens.

– Vi står overfor nogle store udfordringer globalt set, og innovation er det, der skal til for at sende os i den rigtige retning. Derfor støtter vi naturligvis op om Resilience Business Cup og bruger vores startup-radar til at finde de helt rigtige matches til Grundfos, siger Daniel Laursen, medstifter og partner i Valuer.

Den 25.-26. oktober holdes Resilience Business Cup over to dage I Spinderihallerne i Vejle. På dagene vil der være samlet 100 deltagere fra store virksomheder. I de to dage vil udvalgte startups arbejde sammen med Grundfos om vandinnovation gennem workshops og konkurrence teste samarbejde mellem stor og lille virksomhed og komme med forslag til løsninger.

Tilmeld dig Resilience Business Cup her

– Vi har stort fokus på de nyeste teknologier og vi glæder os til at møde start-ups, der arbejder med vandudfordringerne, og lære mere om deres idéer og se, hvordan vi sammen kan implementere dem og hjælpe Vejle by, siger Fredrik Östbye.

Foruden den store virksomhed fra Bjerringbro bakkes Resilience Business Cup også op af blandt andet Siemens og Danske Bank, der ligeledes har stort fokus på impact innovation på andre områder.