Grøn dagsorden til spændende netværksmøde for industri- og produktionsvirksomheder

Grøn dagsorden til spændende netværksmøde for industri- og produktionsvirksomheder

19. august 2021

Tekst: Jesper Lilleris

Vækstværk Vejle inviterer alle industri- og produktionsvirksomheder i Vejle Kommune til grønt netværksmøde den 25. august i Green Tech Center i Vejle.

Den 25. august står klima og grøn omstilling på dagsorden, når Green Tech Center åbner dørene til netværksmøde for industri- og produktionsvirksomheder i hele Vejle Kommune.

Grøn dagsorden

Til netværksmødet vil erhvervschef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, komme med input til fremtidig samarbejde med Vejle Kommune, og fortælle om forretningspotentiale for produktionsvirksomhederne i forbindelse med omstilling til en mere bæredygtig tilgang.

– Den grønne omstilling rammer alle industri- og produktionsvirksomheder, og bæredygtig produktion er derfor noget branchen skal forholde sig til. Derfor er det oplagt for alle industrivirksomheder at deltage i dette netværksmøde og blive klogere på den grønne dagsorden og samarbejdsmuligheder, fortæller Morten Damgaard Nielsen.

Ifølge Jørgen Ranlev Nielsen, produktionskonsulent i Vejle Kommune, er bæredygtig produktion allerede et område mange virksomheder arbejder med, og han ser netværksmøderne som en oplagt mulighed for at dele erfaringer og skabe merværdi for virksomhederne.

– DI bekræfter, at virksomheder generelt har et større fokus på grøn omstilling, idet 9 ud af 10 forventer en vis form for investering i grønne tiltag inden for de næste 2-3 år. Men det er samtidig også et område, hvor erfaring og vidensdeling skaber stor værdi, så jeg håber, at flere virksomheder vil bidrage og være en del af netværket, Jørgen Ranlev Nielsen.

Klimaplanen er klar

Vejle Kommunes klimaplan har stort fokus på, at klimahandlinger skal ske med lokalt engagement og partnerskaber. Kommunen kan sætte rammerne for udviklingen, men det er borgere, virksomheder og erhvervsliv, der for alvor kan gøre en forskel, når der skal reduceres i CO2-udledningen. Klimaregnskabet for Vejle Kommune viser, at det er inden for energi, transport og landbrug, der udledes mest CO2. På mødet vil klimakoordinator Jette Vindum komme med bud på, hvad man kan gøre som produktionsvirksomhed for at reducere sin egen udledning.

Centrum Pæle fremmer grøn omstilling

Vejle-virksomheden Centrum Pæle er en af de lokale virksomheder, som arbejder aktiv med den grønne omstilling. Centrum Pæle producerer piloteringspæle til byggeri, og til netværksmødet vil salgs- og marketingdirektør Jacob Thorhauge fortælle om virksomhedens fokus på bæredygtighed og innovation.

Tilmelding

Alle industri og produktionsvirksomheder i Vejle Kommune har mulighed for at deltage gratis i netværksmødet, og tilmelding skal ske senest mandag 23. august til Jørgen Ranlev Nielsen på jorrn@vejle.dk eller mobil 21 34 13 71.