Genåbning af skoler og daginstitutioner går godt

Genåbning af skoler og daginstitutioner går godt

27. april 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Vejle Kommune

Børn og unge er vendt tilbage til skoler og daginstitutioner, hvor der er udført et stort forberedelsesarbejde. Vejles borgmester roser indsatsen efter besøg.

Rundt om på Vejle Kommunes skoler og daginstitutioner har ledere, teknisk servicepersonale, pædagoger, lærere og mange andre gjort en kæmpe indsats hen over påsken, for at blive klar til igen at kunne tage imod børn og unge.

20. april tog vuggestuerne igen imod små børn og skolernes 4.-5. klasse er samtidig også tilbage, så undervisning og barneleg igen er vendt tilbage til skoler og daginstitutioner. 66 procent af alle børn i dagtilbud og 93 procent af alle skolebørn er tilbage på de afsprittede skoler og daginstitutioner, og dermed ser genåbningen ud til at gå efter planen.

På de enkelte skoler og daginstitutioner er der lokalt en god dialog om, hvornår det er sundhedsmæssigt forsvarligt at møde frem og flere dagtilbud og skoler har eksempelvis lejet håndvaske, toiletter og andet for at kunne leve op til retningslinjerne.

På Grejsdal Skole har man taget en lokal spejderhytte i brug for at sikre, at der er plads nok, så det er praktisk muligt at holde afstand.

Fællesskab på afstand
Borgmester Jens Ejner Christensen var 21. april på besøg hos Grejsdal Skole og hos Børnehuset ved Banen. Her så borgmesteren blandt andet, hvordan Grejsdal Skole har inddraget spejderhytten Nedre Spejderbakke for at leve op til retningslinjerne for en sund og sikker skole i en tid med corona.

– Det jeg har set er, at der på de enkelte skoler og institutioner er fundet rigtig gode løsninger til, hvordan børn og elever kan undervises og aktiveres således, at selvom der holdes afstand, så mærker man fortsat det nære fællesskab, siger Jens Ejner Christensen.

Borgmesteren bemærkede også, hvor tydeligt det er, at børnene er glade for at gense de andre børn og de voksne – selvom de fortsat skal gøre deres bedste for at holde afstand.

– Det er vigtigt, at vi formår at udnytte al den plads, vi har til rådighed. Plads er nemlig en vigtig faktor for, at vi fortsætter med at leve op til de sundhedsfaglige retningslinjer, siger borgmesteren.

Undervisningen på Grejsdal Skole bliver gennemført med god afstand mellem bordene.

Legepladser vaskes hver dag
En del af Vejle Kommunes retningslinjer for en sundhedsmæssig forsvarlig skole går ud på, at legepladser og legetøj skal vaskes dagligt.

Det er en stor opgave, og der er derfor arrangeret ekstra arbejdskraft for at kunne håndtere denne opgave. Blandt andet er medarbejdere fra Materielgården inddraget i dette arbejde og der er lavet midlertidige ansættelser blandt ledige fra Jobcentret.

Samtidig er der skruet ekstra op for den almindelige rengøring på skoler og daginstitutioner.