Gazeller hyldet på Vejle Rådhus

Gazeller hyldet på Vejle Rådhus

13. december 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

44 virksomheder i Vejle Kommune har i år fået den eftertragtede Gazellepris, der gives til virksomheder særlig høj vækst. Se listen over Vejles nye Gazeller.

Vejles gamle rådhus var 11. december fyldt med gazeller.

Borgmester Jens Ejner Christensen havde nemlig på vegne af Vejle Kommune inviteret samtlige 44 lokale virksomheder, der i 2018 har vundet den prestigefyldte Gazellepris, til en reception på Vejle Rådhus, hvor man kunne ønske tillykke og hylde virksomhedernes præstationer.

Omkring halvdelen af de lokale gazeller valgte at tage tid ud af deres sikkert travle kalender, og tog imod invitationen.

– Jeg har flere gange stået her for at hylde en lokal sportsmand eller –kvinde fra Vejle, som på den ene eller anden måde har hentet en stor medalje. Det er en fin tradition, som vi i år på flere måder har overført til erhvervslivet. Jeg synes nemlig, at det er passende, at vi også sørger for at hylde vores erhvervs-stjerner, sagde Jens Ejner Christensen i sin tale til gazellerne.

Byggebranche i vækst
I alt har 44 lokale virksomheder i 2018 fået Gazelleprisen. (Se listen over nye gazelle-virksomheder nederst i artiklen) Det er en markant stigning sammenlignet med i fjor, hvor 27 virksomheder modtog prisen. Bygge- og anlægsbranchen tegner sig for de fleste gazeller. 10 virksomheder blev tildelt hæderen i 2017. I 2018 er tallet steget til 17 virksomheder.

– Listen viser også, at Give er en vækstby. Hele 9 af de 44 gazelle-virksomheder kommer fra Give. Det mærker vi også i kommunen, hvor der igen er efterspørgsel efter erhvervsjord, ikke mindst i Give, sagde Jens Ejner Christensen.

Ny tradition
Der var en god stemning på receptionen, hvor mange af de aktive erhvervsfolk benyttede lejligheden til at udveksle visitkort og knytte bekendtskaber.

Generelt var der også stor tilfredshed med, at Vejle Kommune tog initiativ til en uformel fejring af gazelle-virksomhederne, som skaber vækst og arbejdspladser til glæde for kommunens borgere.

– Vi har i år her på Rådhuset kunnet fejre en Michelin-stjerne til MeMu, kåring af Vejle som Danmarks bedste handelsby og nu måske en ny tradition med fejring af gazellerne i Vejle Kommune, sagde Jens Ejner Christensen.


Se Vejles borgmesters tale til Gazelle-virksomhederne.