Gazelle: Vores største udfordring er at skaffe de bedste hjerner

Gazelle: Vores største udfordring er at skaffe de bedste hjerner

16. januar 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Curit

Gazelleprisen er det synlige bevis på et fantastisk 2018 for IT-virksomheden Curit, som har oplevet stor kundetilgang og vundet to fagpriser.

Det går rigtig godt for IT-virksomheden Curit i Vejle. Ud over Dagbladet Børsens gazellepris i 2018, som er Curits tredje, er Vejle-virksomheden også kåret af Computerworld til Danmarks bedste ERP-virksomhed og Danmarks 3. dygtigste IT-virksomhed. Ydermere er Curit blevet udnævnt til IFS Gold Channel Partner.

Curit er specialist inden for ERP-systemet IFS Applications, og administrerende direktør og medstifter Aase Steffensen lægger ikke skjul på, at virksomheden har haft et forrygende år:

– Historisk set gennemfører Curit et til to større projekter årligt. I 2018 har vi haft fem store projekter, så det er fantastisk.

Gift med kunden
Forholdet til kunden er for mange IT-virksomheder noget helt specielt. Det skyldes, at IT-systemer er dyre at udskifte, og derfor er det ekstra vigtigt for virksomheder at træffe den rigtige beslutning, når en ny IT-løsning skal vælges.

– Vi er specialister indenfor ERP-systemer, som er løsninger til bl.a. håndtering af virksomhedernes lager, økonomi, kunder, varer, projekter, ordrer osv. Der kan sagtens være flere tusind timer i et projekt, og efterfølgende support og vedligeholdelse. Så det er ikke noget virksomhederne ønsker at skifte ud, når de først har valgt det. Man er derfor nærmest gift ind i et partnerskab, fortæller Aase Steffensen og tilføjer:

– Når en kunde vælger os, sker det altid efter en længere research og indhentning af referencer. Derfor glæder det mig også ekstra meget, at det er lykkedes os at få mange nye kunder i 2018.

Branchens bedste hjerner
Curit blev også i 2014 og 2016 tildelt Børsens gazellepris, og virksomheden har siden, den blev stiftet i 2003, været igennem en sund organisk vækst. I dag er medarbejderstaben på 25, og væksten forventes at fortsætte i 2019:

– Vi er altid på udkig efter de dygtigste kandidater. I vores branche kan vi ikke bare ansætte nye kompetente kandidater, når der kommer nye opgaver. Vi gør os derfor umage med at udvide vores dygtige medarbejderstab løbende, når vi får muligheden for at hente de rigtige kandidater.

– Kvalificeret arbejdskraft i IT-branchen er en udfordring, ikke kun hos os, men generelt. Det skal vi naturligvis være opmærksomme på. Men når vi, som i år, oplever stor tilgang af nye kunder og samtidig vinder flere priser, så ved jeg også, at vi er en attraktiv virksomhed, siger Aase Steffensen og tilføjer:

– Det kan forhåbentlig være med til at sikre nye dygtige kandidater til den fantastiske medarbejderstab, vi allerede har. At tiltrække og fastholde de allerbedste det bliver helt afgørende i fremtiden.

Hemmeligheden bag succesen
Aase Steffensen er ikke bange for at røbe, hvad der er hemmeligheden bag Curits store succes, for ligeså enkel opskriften lyder, ligeså svær er den at kopiere:

– Vi har det bedste produkt på markedet og de bedste medarbejdere.