Galleri: 12 unge ledige nåede toppen af Alpe d’Huez

Galleri: 12 unge ledige nåede toppen af Alpe d’Huez

03. juli 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

28. juni nåede 12 glade unge toppen af Alpe d’Huez, efter at have tilbagelagt 1.500 km. på cykel ned gennem Europa. De unge, som også har andre problemer end ledighed, har siden marts deltaget i Jobcenter Vejle’s cykelprojekt ”CP2018”.

De 12 unge ledige satte sig 18. juni i cykelsadlen med kurs mod Alpe D’Huez. Ti dage senere har de nu nået toppen.

Turen var en del af Jobcenter Vejles projekt ”CP2018”, der kombinerer cykeltræning og virksomhedspraktik, og som skal hjælpe de ledige tættere på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.

Cykelturen til Frankrig, hvor de ledige bestiger det legendariske Tour-bjerg Alpe d’Huez skal give deltagerne den selvtillid og de succesoplevelser de unge har brug for, så de fremover kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Senere på året kommer der en evaluering af ”CP2018”, som vil vise, hvad de unge konkret har fået ud af at deltage i projektet.

En opfølgning på de 15 unge der deltog i projektet i 2017 viste, at efter fem måneder var syv af dem i beskæftigelse, enten i regulært job eller som vikarer eller ansat med løntilskud.

Af de resterende otte var fire enten i gang med at tage en uddannelse eller på vej til det, mens de sidste fire var i virksomhedspraktik.

Gallleri: Klik på billedet herover for at se flere billeder fra cykelholdets tur fra Vejle til Alpe d’Huez.