Food Innovation House skal styrke Vejles fødevaresektor

Food Innovation House skal styrke Vejles fødevaresektor

06. juni 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Danmarks nye fødevarecenter - Food Innovation House i Vejle - bliver et nationalt og internationalt fødevare-fyrtårn på 3.000 m2 som fokuserer på innovation og kommercialisering af fødevarer i Danmark og til eksport.

I det nye fødevarecenter – Food Innovation House – der holder til på Lysholt Allé i Vejle kan fødevarevirksomheder og deres samarbejdspartnere få optimeret deres rammer for vækst og jobskabelse.

Visionen er ifølge BS Invest, der er en af virksomhederne bag innovationshuset, at skabe et miljø, hvor både store og små fødevarevirksomheder kan samarbejde med videns-institutioner og det offentlige til fremme og udvikling af velsmagende, bæredygtige og sunde fødevarer.

Mere end bare en bygning
Huset tilbyder – udover erhvervslejemål til fødevarevirksomheder, kantine, konference- og mødelokaler – netop en række unikke og innovative faciliteter. Food Innovation House indeholder et stort udviklingskøkken, udviklingsbageri, demo-supermarked, demo-restaurant, foto/filmstudie, udstillingsområder samt et ’taste-lab’.

– Alle virksomheder i Food Innovation house får tilbud om match making med samarbejdspartnere, mentorer og investorer samt hjælp til scale-up. Food Innovation House vil blive omdrejningspunkt for et hav af aktiviteter og innovationsprojekter i tæt samarbejde med husets lejere og partnere, fortæller Jørgen Andersen, der er direktør i BS Invest, der er en af ejerne af Food Innovation House.

Husets hjerte består af udviklingskøkken- og bageri, hvor man via husets kameraer kan live-streame med tilknyttede eksperter, kunder og leverandører ude i verden.

Kundeadfærd studeres i demo-minimarked
Fødevarehuset byder desuden på et 120 m2 demo-minimarked med autentisk butiksindretning. Her er det muligt for virksomheder at præsentere nye varer, teste kunders købs- og adfærdsmønstre og afprøve nyt inventar. Huset tilbyder også optagelse af produktfotos, afholdelse af minimesser.

– Vi har indrettet et smagslaboratorium, hvor testpersoner helt uforstyrret kan forholde sig til produkternes smag, duft og konsistens. Som noget helt unikt er der også mulighed for at teste i stor skala, når husets lejere går til frokost. Dermed kan man hurtigt få en umiddelbar indikation på produktets levedygtighed og potentiale, fortæller Jørgen Andersen.

Det er Bagger-Sørensen familiens investeringsselskab BS Invest, og Eskildsen-familiens holdingselskab Givesco, der står bag Food Innovation House, i samarbejde med Vejle Kommune, SDU, Erhvervsakademi Lillebælt, University College Lillebælt, Madværket, Fødevareklubben, samt en række private fødevarevirksomheder.