Første spadestik taget til den vestdanske politiskole i Vejle

Første spadestik taget til den vestdanske politiskole i Vejle

01. februar 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Nils Rosenvold

Byggeriet blev skudt i gang af justitsministeren, rigspolitichefen og Vejles borgmester, der alle var enige om, at spadestikken markeder en historisk begivenhed for dansk politi.

– Et spadestik til glæde for de kommende studerende. Et spadestik til glæde for dansk politi. Et spadestik til glæde for Vestdanmark. Et spadestik til glæde for trygheden i Danmark.

Sådan afsluttede justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sin tale, forud for det første spadestik til Rigspolitiets nye Uddannelsescenter Vest, der torsdag blev taget på en frostklar vinterdag i Vejle.

Og han var ikke alene om at have fundet de store gloser frem af ordbogen. Både hos rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, og hos Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, var der glæde at spore over, at byggeriet af den vestdanske politiskole nu indledes. Der er nemlig brug for at kunne uddanne flere betjente i Danmark, og politiskolen i Brøndby har ifølge Jens Henrik Højbjerg gennem flere år været presset på kapaciteten.

– Det er et privilegium at få lov til at være med til at tage det første spadestik på det, der bliver vores endelige Uddannelsescenter Vest i Vejle. Det er noget, jeg har glædet mig til, og det er noget, der virkelig betyder noget for dansk politi, sagde Jens Henrik Højbjerg.

En stor dag for hele landet
Jens Ejner Christensen fremhævede i sin tale, at det ikke blot var en stor dag for Vejle, men også en stor dag for hele landet.

– Med den vestdanske politiskole bliver det fremover muligt at uddanne sig til politibetjent i den vestlige del af Danmark. Det er godt, da det betyder, at det bliver lettere for politiet at tiltrække elever fra Jylland og Fyn, sagde borgmesteren, der takkede Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen for godt samarbejde i det forberedende arbejde med den vestdanske politiskole.

Borgmesteren fastslog også, at han er sikker på, at vejlenserne vil tage rigtig godt imod de politistuderende.

– Vi kender jo politiet rigtig godt her i Vejle, da Rigspolitiet i flere år har brugt Vejle til efteruddannelsesaktiviteter. Byens borgere er vant til at møde politiet når I bruger byen som kulisse, og det bliver vi ikke skræmt af, sagde Jens Ejner Christensen med et smil.

Galleri: Se flere billeder fra det første spadestik til den nye vestdanske politiskole.

Minister: Den helt rigtige beslutning
Ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen, kan man allerede nu se, at flere ansøgere fra Jylland og Fyn søger ind til politiet. Det glæder justitsministeren, som tilføjede, at han var glad for placeringen af den nye vestdanske politiskole.

– Det er den helt rigtige beslutning, der er truffet, og jeg vil da indrømme, at det gør mig rigtig rigtig glad indeni, sagde ministeren.

Den nye vestdanske politiskole er en del af en flerårig Folketings-beslutning fra 2015 om at styrke optaget af politibetjente og øge antallet af betjente i dansk politi. Når den vestdanske politiskole er klar til indvielse i 2020, vil politiets uddannelsesaktiviteter således foregå på to lokaliteter. I Brøndby og i Vejle.