Første spadestik taget til Danespos nye hovedkontor i Give

Første spadestik taget til Danespos nye hovedkontor i Give

23. januar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Borgmesteren tog det første spadestik til byggeriet af Danespos nye udviklings- og forskningsfaciliteter og hovedkontor, der ventes at stå færdigt til indflytning til oktober.

På en snefyldt byggeplads i Give blev første spadestik mandag taget til byggeriet af Danespos nye hovedkvarter.

Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, var inviteret til at tage det traditionelle første spadestik, hvilket skete fra styrehuset af en gravemaskine på byggepladsen på Dyrskuevej i Give.

Her købte kartoffelvirksomheden Danespo sidste sommer en 26.300 kvadratmeter stor byggegrund tæt ved den østjyske motorvej af Vejle Kommune.

Jens Ejner Christensen var glad for invitationen til at tage det første spadestik.

– Jeg er sikker på, at Danespo med det nye byggeri får skabt nogle fantastiske rammer for det udviklingsmiljø, som skal sikre, at det også i fremtiden er Danespo, der skaber fremtidens kartoffelplanter, sagde Jens Ejner Christensen.

Du kan se flere billeder fra det første spadestik til Danespos nye hovedkvarter ved at klikke på billedet.

Nyt byggeri skal sikre fortsat udvikling
Danespo har siden starten af 1990’erne haft sit hovedkontor på Ryttervangen i Give, mens virksomhedens udviklings- og forskningsfaciliteter har været placeret i Vandel.

Når bygningerne på Danespos nye adresse på Dyrskuevej er klar til oktober, samles udviklings- og forskningsfaciliteterne med hovedkontoret. Det ventes at udviklings- og forskningsafdelingen kan flytte ind til august, mens medarbejderne fra hovedkontoret vil kunne flytte ind til oktober.

I en pressemeddelelse fortæller Danespo, at byggeriet skal være med til at sikre den fortsatte udvikling inden for forædling af nye kartoffelsorter. Dernæst skal de nye rammer medvirke til at skabe stærkere synergieffekter i organisationen.

– Det er vigtigt, at vi fortsat har stærkt fokus på at udvikle nye kartoffelsorter, som danner grundstenen i vores forretningsudvikling, udtaler administrerende direktør i Danespo, Jens Holstborg, i en pressemeddelelse:

Efter borgmesteren havde taget det første spadestik til byggeprojektet, kunne entreprenøren KT Ervhervsbyg gå i gang med byggearbejdet.

Danespo – en del af Vejles stærke fødevareklynge
– Vi skal hele tiden være på forkant og have nye sorter på vej, så vi kan være konkurrencedygtige både i Danmark og resten af verdenen. Samtidig ser vi frem til at få samlet organisationen mere, så vi kan opnå en endnu højere grad af forretningsudviklende synergieffekter på tværs af de forskellige afdelinger, siger Jens Holstborg.

Han er desuden glad for, at Danespo kan bidrage til Vejle Kommunes fortsatte udvikling med en stærk fødevareklynge. I den sammenhæng er Danespo bl.a. engageret i innovationsmiljøet Food Innovation House, der bliver bygget på Lysholt Allé i det nordlige Vejle, og som ventes færdigbygget i foråret 2018.