Første spadestik taget til AI Innovation House

Første spadestik taget til AI Innovation House

03. september 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Dandy Business Park

I AI Innovation House skal man kunne se, røre og høre, hvordan virksomheder kan anvende digitalisering og kunstig intelligens i forretningen.

En spade med tre skafter var 29. august fundet frem, da det første spadestik til Dandy Business Parks syvende erhvervshus blev taget.

De tre skafter repræsenterer de tre ben som Dandy Business Park bygger på: Virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner.

– Spaden med de tre skafter markerer netop det Triple Helix samarbejde, som er en af grundstenene i Dandy Business Park. Vi kan se at samarbejdet og vidensdelingen på tværs af virksomheder, myndigheder samt forsknings- og uddannelsesinstitutioner skaber de bedste vilkår for innovation, vækst og jobskabelse. Disse værdier danner også grundlaget for det nye hus. Derfor er det netop repræsentanter fra de tre grupper, der var inviteret til at tage første spadestik, siger Jørgen Andersen, administrerende direktør i Dandy Business Park.

Flot fremmøde til første spadestik for AI Innovation House i Dandy Business Park.

Og det er netop samarbejdet og vidensdelingen på tværs af disse områder, som Dandy Business Park satser på. Det er nemlig opfattelsen blandt erhvervsparkens ledelse, at innovation, vækst og jobskabelse især vil kunne skabes i dette krydsfelt.

Disse værdier danner også grundlaget for det nye hus, der får navnet AI Innovation House.

3D-konferencesal og plads til 150 videns-medarbejdere

Det nye erhvervshus skal efter planen stå færdig i slutningen af 2020, og satser på at blive et fyrtårn inden for kunstig intelligens, som vil bringe viden om digitalisering og kunstig intelligens ned i øjenhøjde og omsætte denne til konkrete løsninger, som kan bidrage til vækst.

– Med AI Innovation House giver vi lokale virksomheder og iværksættere én nem indgang til spidskompetencer inden for kommerciel anvendelse af kunstig intelligens. Her kan de finde konkret viden om, hvordan digitalisering og kunstig intelligens kan anvendes til at skabe værdi i deres virksomhed, udtaler bestyrelsesformand for Green Tech Group og administrerende direktør i Insero Horsens, Kim Søgård Kristensen i en pressemeddelelse.

Han bliver bakket op af administrerende direktør for Dandy Business Park, Jørgen Andersen, der udtaler, at man ønsker, at udvikle AI Innovation House til et digitalt vækstmiljø.

– Huset bliver et state-of-the-art byggeri med helt unikke faciliteter som fx live-labs, fremtidens mødelokaler, SMART U (Fjerundervisning red.), Collaborations labs, Blue Box innovationslokale samt en stor 3D konferencesal med projektering 360 grader og plads til 150 mennesker, siger Jørgen Andersen.

Stueetagen er åben for alle

Allerede inden den første spade er sat i jorden er interessen for AI Innovation House overvældende. Ifølge en pressemeddelelse fra Dandy Business Park er 68 procent af kontorlokalerne i det nye erhvervshus allerede udlejet.

Blandt virksomhederne, der allerede nu har lejet sig ind i AI Innovation House er IBM/Pedab, SAS Institute, 2021.AI, MB Solution, WorkLiveStay, Mediegruppen, Next Dimension, University College Lillebælt, Syddansk Universitet og mange flere.

Huset bliver på ca. 5000 m2 med plads til 200 videns-medarbejdere og man har en forventning om at 5000 gæster vil besøge huset hvert år.