Første destinationschef til Destination Trekantområdet er fundet

Første destinationschef til Destination Trekantområdet er fundet

01. februar 2021

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: PR foto

I et flot felt på 47 ansøgere har bestyrelsen i Destination Trekantområdet fundet sin første destinationschef. Det bliver den 44-årige Martin Perregaard-Bitsch, der kommer til at stå i spidsen for turismesamarbejdet mellem Billund, Kolding og Vejle Kommuner.

Byrådene i Billund, Kolding og Vejle besluttede ultimo 2020 at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner.

Det blev 23. november en endelig realitet, da de tre kommuner formaliserede samarbejdet på en stiftende generalforsamling. Under overskriften Destination Trekantområdet dannede de tre kommuner en fælles forening, der fra 1. januar 2021 koordinerer fælles aktiviteter på turismeområdet.

Nu har Destination Trekantområdet også fundet manden, der fra 1. marts skal hjælpe foreningen med at nå målene om flere turister og flere udviklingstiltag på turismeområdet.

Valget er faldet på den rutinerede turismemand, Martin Perregaard-Bitsch. Han kommer fra en stilling som Head of International Markets and Sales i LEGOLAND Billund Resort. Her har han de sidste 6 år blandt andet været ansvarlig for det ambitiøse tværgående samarbejde i LEGOLAND Billund Resort, der har inkluderet Billund Lufthavn og de største attraktioner i de syv medlemskommuner – herunder de tre deltagende kommuner i Destination Trekantområdet. Målet har været at skabe Europas bedste børnefamiliedestination og dette fokus vil fortsætte i arbejdet med Destination Trekantområdet.

Den nye chef vil også få til opgave at løfte udviklingen og markedsføringen af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi. Derudover står tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents også højt på agendaen.

Stort turistpotentiale skal indfries

Den centrale beliggenhed midt i landet med adgang til en international lufthavn og relativ høj hotelkapacitet gør, at området er attraktivt for arrangører og konferencemagere.

Naturoplevelser er for alvor kommet på mode i coronatiden – og det er derfor vigtig for den nye destinationschef at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. I den forbindelse bliver vandring og især cykling – hvor området i de kommende år bliver vært for flere store begivenheder – vigtige områder at samarbejde omkring.

Ved indgangen til 2021 står det også klart, at turistbranchen har været hårdt ramt i 2020. Derfor forestår der en stor opgave med at få kickstartet branchen i samarbejde med de lokale virksomheder.

Martin Perregaard-Bitsch siger selv om den nye opgave:

– Der er et kæmpe uforløst potentiale i Destination Trekantområdet, som skal indfries. Derfor ser jeg det som min første opgave at skabe en strategi i samarbejde med de mange dygtige virksomheder med udgangspunkt i områdets styrkepositioner, så vi sammen kan indfri det store potentiale.

Bestyrelsesformand Jan Hessellund siger om udnævnelsen:

– Jeg ser det som en styrke, at den nye destinationschef kender destinationen og de mange virksomheder indgående. Martin har et unikt internationalt netværk og en stor viden om markederne omkring os. Vi ved, at Martin er vant til at drive strategiprocesser og skabe en fælles retning og målsætning. Derfor får vi nu en destinationschef, der kan hjælpe turismen i vores område videre – og det allerede fra dag et.