Fint besøg fra Kina

Fint besøg fra Kina

06. november 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

En kinesisk delegation med repræsentanter fra Ministeriet for Energi besøgte for nylig Green Tech Center, hvor de fik en rundvisning og mødte lokale energivirksomheder.

Torsdag 2. november 2017 drejede en bus med 17 kinesiske embedsfolk ind til Green Tech Center i Vejle. Kineserne, der bl.a. kommer fra Ministeriet for Energi, den indflydelsesrige Udviklings- og Reformkommission og flere provinser var på en tre uger lang studietur i Danmark for at få en bedre forståelse for energieffektivisering.

Den danske energistyrelse havde organiseret studieturen sammen med China National Energy Conservation Center og State of Green.

Udvendigt på Resilience House er der installeret regn- og spildevandsløsninger, som Jørgen Andersen viste frem for den kinesiske delegation.

Gulvtæppe af brugte plastikflasker
Green Tech Centers direktør Jørgen Andersen stod klar med en præsentation og delegationen var meget engageret og der blev stillet et væld af opklarende spørgsmål undervejs.

Bl.a. var de imponerede over Resilience House, der er bygget af bæredygtige materialer. Eksempelvis er gulvtæpper lavet af materiale fra brugte plastikflasker, stole lavet af genbrug og lys kan kontrolleres efter behov. Delegationen ville også gerne vide, hvorfor store virksomheder placerer sig i Green Tech Center.

– De søger den innovationskraft, som de mindre virksomheder kan bidrage med, og de kan rekruttere de skarpeste medarbejdere fra de små virksomheder, fortalte Jørgen Andersen, der pegede på netværk og adgang til privat kapital som hovedincitamenter for nye virksomhed til at placere sig i Green Tech Center.

Delegationen blev efterfølgende vist rundt i området omkring Green Tech Center, hvor løsninger til lagring af overskudsvarme og solcelleløsninger mv. blev fremvist. Selvom det danske efterårsvejr viste sig fra sin mindre blide side, hæmmede det ikke delegationens spørgelyst.

Den kinesiske delegation besøgte virksomheden Igus, der bl.a. producerer kædesystemer i plastik til kabler. Igus var en af de første virksomheder, der flyttede ind i Resilience House efter åbningen 25. august 2017.

Virksomheder viste sig frem
Virksomhederne PP Power, Igus og Better Energy, der alle har til huse i Resilience House havde efterfølgende mulighed for at præsentere deres løsninger for de interesserede gæster med henblik på et styrket netværk og potentielle partnere i Kina.

Besøget blev afsluttet med at delegationslederen – som den første – skrev på Green Tech Centers ’Wall of Fame.’ For de ikke kinesiskkyndige kommer her oversættelsen: ‘Hope Green Tech Center could make positive contribution for the global green development – Zhao Huaiyong’