Erhvervslivet skal diskutere fremtidens job og kompetencer i Vejle

Erhvervslivet skal diskutere fremtidens job og kompetencer i Vejle

12. april 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Elektronista Media

Hvilke kompetencer efterspørger virksomhederne i fremtiden? Det spørgsmål vil fremtidsanalytiker Christiane Vejlø udforske i samarbejde med et veloplagt lokalt erhvervspanel i Farveriet 7. maj.

Med overskriften ”Klar til fremtidens job? – det 21. århundredes kompetencer” ønsker Vejle Kommune at sætte fokus på de kompetencer kommunens virksomheder efterspørger i fremtiden. Eventen holdes i de nyrenoverede lokaler i Farveriet, hvor Campus Vejle netop har åbnet dørene for et nyt e- sportscenter, som skal dyrke fremtidens talenter og fremelske kreativitet og iværksætterånd.

Indspark fra Christiane Vejlø
Til at føre Vejle sikkert ind i fremtiden og bidrage til de erhvervspolitiske mål frem mod 2025, er Christiane Vejlø hentet ind til at rammesætte konferencen og komme med faglige indspark til debatten.

Christiane Vejlø – medlem af Disruptionrådet, radiovært, digital trend- og fremtidsanalytiker, blogger, foredragsholder, og indehaver af medie- og konsulentvirksomheden Elektronista Media – vil bl.a. komme med indspark til, hvordan vi bliver klar til fremtidens job og konkrete tilgange til det 21. århundredes kompetencer.

Christiane Vejlø skal sammen med erhvervslivet i Vejle Kommune udforske fremtidens kompetencer. (foto: Elektronista Media)

– Det er et rigtig kompetent program, vi kan præsentere til topeventen i Farveriet 7. maj. Med Christiane Vejløs arbejde i regeringens disruptionråd får vi dels en yderst kompetent facilitator, men også nogle faglige indspark som er vigtige for både debatten og erhvervspolitiske proces, siger borgmester Jens Ejner Christensen. 

Deltag “Klar til fremtidens job” – tIlmeld dig her

Lokale virksomheder fortæller om deres syn på fremtidens kompetencer
Debatten om det 21. århundredes kompetencer handler i høj grad om at lytte til erhvervslivets fremtidige behov, når det kommer til at rekruttere arbejdskraft. Derfor glæder det også Jens Ejner Christensen, at flere virksomheder har været interesseret i at deltage i debatten.

– Samarbejdet med erhvervslivet er helt afgørende for, at vi fremadrettet også er på samme hold og løfter i flok. Derfor bliver det også spændende at høre oplæggene fra erhvervslivet, og de input de har til vores erhvervspolitik frem mod 2025, siger Jens Ejner Christensen.

Til eventen vil der bl.a. være oplæg fra Triple Cut, Unik System Design, Campus Vejle og Syddansk Erhvervsskole

Spørgsmål til panelet
Når snakken falder på fremtiden, er spørgsmålene mange. Hvilke kompetencer efterspørger virksomhederne i fremtiden? Hvad er det for kompetencer de unge i dag uddannes/får med sig fra uddannelserne? Hvordan arbejder Vejle Kommune med at understøtte optimale læringsrammer og betinger for at disse kompetencer kan udvikles og være med til at forme fremtidens erhvervsliv og erhvervsudvikling i Vejle? 

Det er blot nogle af de spørgsmål et veloplagt erhvervspanel skal debattere sammen med Christiane Vejlø, som vil facilitere processen. Formålet med debatten er at få input og ideer til den kommende erhvervspolitik frem mod 2025, så kommunens virksomheder også i fremtiden kan udvikle sig og skabe nye arbejdspladser til glæde for alle i Vejle Kommune. I panelet sidder:

– Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune
– Jens Find, administrerende direktør for Unik System Design
– Michael Henningsen, administrerende direktør for TripleCut
– Lotte Nyboe, gymnasierektor ved Campus Vejle
– Lars Due Juhre, campuschef ved Syddansk Erhvervsskole

Til eventen vil der være et standområde, hvor man bl.a. kan få en snak med konsulenter fra Jobcenter Vejle.