Erhvervslivet i Vejle Kommune samlet til nytårskur i Spektrum Vejle

Erhvervslivet i Vejle Kommune samlet til nytårskur i Spektrum Vejle

11. januar 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Stjernegaard Fotografi & Film

Over 750 tilmeldte deltagere til årets traditionsrige nytårskur, hvor Bjarne Corydon leverede en peptalk til de fremmødte, og Aguardio løb med Iværksætterprisen 2019.

kur i Vejle Kommune havde inviteret erhvervslivet til nytårskur 9. januar i Spektrum Vejle. Og fra den runde scene kunne borgmester Jens Ejner Christensen byde de mange deltagere velkommen og gøre status for et spændende og godt år.

– Vores udgangspunkt i Vejle er godt – faktisk er det rigtigt godt! Vi oplever en stor tilflytning til kommunen, nye uddannelser kommer til, og erhvervslivet er i vækst. Faktisk går det så godt, at de nyeste tal viser, at Vejle er den kommune i Syddanmark, hvor der har været den største vækst i antallet af arbejdspladser i de seneste år, fortalte borgmester Jens Ejner Christensen.

Samtidig benyttede Jens Ejner Christensen også muligheden til at se fremad, og inviterede til dialog om fremtidens erhvervspolitik som udløber i 2020.

– Vi vil gerne bruge det næste halve år på at snakke med en hel masse af jer om fremtiden. Vi vil invitere til en række større og mindre arrangementer, hvor vi sammen tager en snak om, hvor I mener, at jeres erhverv er på vej hen, og hvordan vi kan bidrage.

Borgmester Jens Ejner Christensen ser frem til et endnu tættere samarbejde med erhvervslivet i 2019.

Se hele borgmesterens nytårstale her

Nytårsfilm fra erhvervslivets nytårskur i Vejle Kommune 2019. 

Rigets tilstand ifølge Corydon
Bjarne Corydon, tidligere finansminister og nuværende topchef hos Dagbladet Børsen, stod for årets peptalk til erhvervslivet, hvor han gjorde status for det forgangne år og kiggede nærmere på rigets tilstand i 2019. For selvom det går godt i Danmark, og vi oplever fremgang og optimisme, så er der ifølge ham et større drama på spil, end vi er opmærksom på.

– Jeg tror, at vi skal have flere der læner sig ind i diskussionen om, hvor vi samfundsmæssigt skal hen, hvis ikke det skal gå galt. Vi er vant til, at andre tager sig af det, bl.a. politikere, avisredaktører, erhvervsforeninger, professorer og debattører. Men har de fat i den lange ende? Jeg synes det ikke nødvendigvis, konstaterede Bjarne Corydon.

Men samtidig mindede han også de fremmødte om, at det går rigtig godt, og der kun er grund til optimisme:

– Der er intet der tilsiger, at vi ikke skal være optimister i forhold til 2019 og det næste årti. Det er fuldstændig inden for rækkevidde i dette land at komme videre og udvikle sig. Og vi ved faktisk hvordan, for erfaringerne fra vores fortid viser os, hvordan vi får det til at lykkes.

Galleri: Se alle billederne fra erhvervslivets nytårskur i Spektrum.

Aguardio vinder Iværksætterprisen 2019
I oktober blev en række dygtige iværksættere indstillet til Iværksætterprisen 2019, og til nytårskuren var det Vejle-virksomheden Aguardio, der løb med prisen. Aguardio har udviklet et system, der skal nudge folk til at tage kortere bade, og dermed både spare penge og skåne miljøet.

Det er 17. gang prisen uddeles, og i begrundelsen for juryens valg af Aguardio lyder det bl.a.:

Aguardio har udviklet et enormt innovativt produkt med et stort forretningsmæssigt potentiale. Aguardio tjener som rollemodel for en lang række andre iværksættere gennem professionel og systematisk tilgang at fremskaffe kapital, levere professionel kommunikation og indgå samarbejde med mulige kunder.

Det var derfor en stolt Thomas Munch-Laursen, CEO & Co-founder hos Aguardio, der modtog Iværksætterprisen 2019, og han ser frem mod et meget spændende 2019 for Aguardio:

– Vores opgave i 2019 er at få produktet ud i virkeligheden. Vi har brugt to år på at designe, udvikle og gennemteste det. Det er vi færdige med nu, og systemet er sat i produktion, så vi nu er i stand til at levere de første produkter til kunderne. Vi starter i Nordeuropa, men vi arbejder også med projekter i Spanien, Holland og England, så jeg tror, at vi ret hurtig kommer ud over landets grænser.

Prisen blev uddelt af Vejle Kommune i samarbejde med Vejle Iværksætterfond. Med Iværksætterprisen 2019 følger 10.000 kr. fra Vejle Iværksætterfond, et kunstnerisk værk, og et diplom. Derudover fik Aguardio tildelt et gavekort fra CONNECT Denmark til et Springboard, hvor virksomheden kan få sparring på sin forretningsplan og strategiske udfordringer af et professionelt ekspertpanel.