Erhvervskonference: Kan Vejle redde (en del af) verden?

Erhvervskonference: Kan Vejle redde (en del af) verden?

02. september 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Kenneth Stjernegaard Fotografi

Årets erhvervskonference byder på bæredygtighedsmiddag, elbiler på scenen og en rigtig klimahelt, når erhvervslivet i Vejle Kommune inviteres til en inspirerende og tankevækkende konference med fokus på FN´s 17 Verdensmål.

Når Vejle Musikteater den 19. september åbner dørene for erhvervslivet i Vejle Kommune bliver det med klimaet i fokus. Emnet er yderst aktuelt og har stor betydning for erhvervslivet, og derfor ser erhvervschefen frem til en aften med fokus på den bæredygtige omstilling.

– Virksomhedernes tilgang til den bæredygtige omstilling er meget vigtig, og det bliver et afgørende konkurrenceparameter i fremtiden. Derfor ser jeg også frem til årets erhvervskonference, hvor vi alle kan blive lidt klogere på, hvordan vi kan bidrage til den grønne omstilling, og samtidig blive inspireret af andre, som har haft succes med at løse opgaven, fortæller Morten Damgaard, erhvervschef i Vejle Kommune.

Tilmeld dig årets erhvervskonference her  

Erhvervskonferencen er samtidig en del af den erhvervspolitiske proces, som skal være med til at definere den strategi, som skal tegne Vejle Kommune frem mod 2025.

AUDI og Samsø på scenen

Forurening fra biler udgør en stor klima-belastning, og bilproducenterne har været tvunget til at tænke på andre miljøvenlige alternativer til diesel- og benzinbiler. AUDI er en af de bilproducenter, som er i gang med denne afgørende og nødvendige grønne omstilling for at imødekomme forbrugernes ønske om et alternativ, som belaster klimaet mindst mulig. Dette vil Lars Kornelius, direktør for AUDI Danmark, fortælle mere om, og give publikum en indsigt i den måde bilkoncernen har arbejdet med at klimatilpasse fremtidens AUDI.

Fra scenen i Vejle Musikteater kan publikum også lade sig inspirere af Samsøs klimahelt, Søren Hermansen, som står bag øens grønne mirakel. Søren Hermansen er blevet international kendt for sit arbejde med Samsø klimaarbejde, og TIME Magazine har udnævnt ham til en af verdens 10 største ”Enviromental heroes”. Klima-projektet med Søren Hermansen startede i 1998, og i dag er Samsø 100 % selvforsynende med vedvarende og bæredygtig energi.

Bezzerwizzer-quiz, priser og netværksmiddag

Sebastian Dorset står for erhvervskonferencens humoristiske indslag, når han vil teste deltagernes viden om FN´s 17 Verdensmål i en bezzerwizzer quiz. Udover at give publikum et godt grin vil quizzen også bidrage til en større forståelse og viden om FN´s 17 Verdensmål.

Igen i år bliver priserne for Årets Købmand og Årets Initiativ også uddelt i forbindelse med erhvervskonferencen. Derudover er det muligt at deltage i en bæredygtighedsmiddag, hvor der er mulighed for at netværke forud for konferencen i Vejle Musikteater. Middagen vil tale ind i FN’s 17 Verdensmål og have fokus på lokale og økologiske råvarer.

Bag konferencen står Vejle Kommune i samarbejde med BusinessVejle, City Vejle, AKTIVerhverv Egtved, Vejle Boldklub og Give Handel & Erhverv.