Erhvervsjord i høj kurs gøres klar til ryk ind

Erhvervsjord i høj kurs gøres klar til ryk ind

12. november 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Interessen for erhvervsjord i mindre størrelse og tæt ved motorvejen er opadgående.

Lyder synlighed og god trafikal tilgængelighed som attraktive forhold for en virksomhed. Det er der noget, der tyder på.

I hvert fald oplever Vejle Kommune en stærkt stigende interesse for mindre erhvervsgrunde i Vejle Nord langs E45 – Østjyske Motorvej. For at gå denne efterspørgsel i møde har Vejle Byråd afsat 10,8 mio. kr. til byggemodning af 9 grunde af varierende størrelse til kommende erhvervsbyggeri.

De nye erhvervsgrunde ligger vest for motorvejen og syd for Hornstrup Mølleby. Nærmere bestemt på hjørnet af Viborgvej og Ny Solskovvej.

Perfekt til logistikvirksomhed
Når grundene er byggemodnet vil man i udgangspunktet kunne købe jord op til 17.000 kvadratmeter. Det vil i henhold til lokalplanen ikke være muligt at købe grunde under 5000 kvadratmeter.

Virksomheder i miljøklasse 1 til 4 kan få tilladelse til at etablere sig på disse grunde. Det vil sige virksomheder af regional betydning, der har et særligt transportbehov, som eksempelvis transport- og logistikvirksomheder, fremstillings-, lager- og værkstedsvirksomheder, engroshandel og tilknyttet administration.

Som en del af byggemodningen vil der også blive etableret et stykke af den gennemgående stamvej fra Ny Solskovvej til Gammelmarksvej.