En veloplagt Mads Steffensen udfordrede erhvervspanelet med lokale dilemmaer

En veloplagt Mads Steffensen udfordrede erhvervspanelet med lokale dilemmaer

27. september 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Stjernegaard Fotografi

Mads & Erhvervspanelet indtog sammen med Mads Nipper og Søren Birn scenen til årets erhvervskonference i Vejle Musikteater, hvor også Årets Købmand og Årets Initiativ blev hyldet.

To nye priser blev introduceret og uddelt til dette års erhvervskonference, hvor Mads & Erhvervspanelet diskuterede lokale dilemmaer, mens Søren Birn og Mads Nipper satte fokus på det gode købmandskab. Der var til erhvervskonferencen tilmeldt 580 erhvervsfolk, og 160 af deltagerne havde valgt at deltage i et netværks- og virksomhedsarrangement forud for konferencen. Det var derfor en glad borgmester, som kunne byde de mange deltagere velkommen i Vejle Musikteaters Store Sal.

– Hvorfor er det nu, at vi inviterer til sådan en erhvervskonference? Det gør vi for at anerkende jer – Vejles erhvervsliv. Det er nemlig jeres indsats, vi alle lever af. Det er jer, der skaber grundlaget for vores lokale velfærdssamfund. Det er jer, der får hjulene til at dreje rundt. Derfor sætter vi denne særlige aften af til at takke jer og hylde jer, sagde borgmester Jens Ejner Christensen.

I forbindelse med årets erhvervskonferencen blev to nye priser uddelt til erhvervslivet i Vejle Kommune. Prisen som Årets Købmand gik til Erling Eskildsen, adm. direktør i Givesco Bakery A/S, og prisen for Årets Initiativ gik til TakeAWalkVR.  

Læs mere om Årets Købmand og Årets Initiativ her


Mads & Erhvervspanelet
Mads Steffensen, kendt fra Mads & Monopolet, styrede med vanlig sikkerhed debatten med et til formålet  sammensat lokalt erhvervspanel, og skabte en spændende og nuanceret debat om dilemmaer i erhvervslivet. Aftenens erhvervspanel bestod af Henrik Tønder, direktør i Vejle Boldklub, Mette Ullersted, selvstændig procesfacilitator hos Playmaker, Søren Birn, CEO hos Fertin Pharma, og Maibrit Pedersen, sognepræst ved Sct. Nicolai sogn.

Galleri: Se alle billederne fra årets erhvervskonference i Vejle Musikteater

Dilemmaerne var mange og handlede bl.a. om barsel til mænd, samarbejdsproblemer i forhold til arbejdsfordeling og ansættelse af familiemedlemmer. Men særligt et dilemma blev diskuteret i panelet. Dilemmaet handlede om en leder, som har ansat en god ven. Vennen var kvalificeret til stillingen, men han var ikke den bedste kandidat. Alligevel blev han valgt, uden at resten af ansættelsesudvalget blev bekendtgjort med den private relation.

– Det er dårlig dømmekraft, og man skal altid sætte virksomhedens interesser før sin egen. Det er altid en dårlig ide at ansætte gode venner og familie. Det bliver bare problematisk og kompliceret. Det er en situation, som er svær at komme ud af, og lederen bør søge et nyt job, mente Søren Birn, CEO hos Fertin Pharma.

Men den holdning delte ikke alle i panelet. Sognepræst Maibrit Pedersen satte spørgsmålstegn ved bl.a. de kompetencer, som ligger til grund for ansættelsen:

– Nogle gange må det være venner, der bliver ansat i en virksomhed. Hvis de er højt kvalificeret, hvorfor skal de så ikke ansættes? Og spørgsmålet er også, hvilke kompetencer vi ansætter folk på, så det kan være svært at vurdere, hvem der i sidste ende er mest kvalificeret.

Bag facaden på den gode købmand
Under temaet købmandskab leverede Mads Nipper, CEO hos Grundfos, og Søren Birn, CEO hos Fertin Pharma A/S, oplæg, som gik tæt på den succes Fertin Pharma og Grundfos har skabt, og den udvikling virksomhederne har gennemgået for at tilpasse sig et marked i konstant forandring. Hos Fertin Pharma har udviklingen bl.a. betydet, at der er øget fokus på digitalisering, data og forbrugeradfærd.

Hos Grundfos handler det om, hvordan virksomheden gør en forskel. Det er nemlig denne forskel, der skal sikre, at virksomheden også overlever på sigt.

– Jeg tror fundamentalt set på, at virksomheder, der ønsker at eksistere om 10, 50 eller 100 år, skal definere sig selv ved at spørge; Hvilken forskel gør vi i verden? Så uanset om man driver detailhandel i Vejle eller er direktør i Grundfos, så bør man spørge sig selv: Hvad gør jeg af positiv forskel for andre mennesker? Det handler ikke kun om at tjene penge, sagde Mads Nipper.

Mads Nipper fortalte bl.a. om, hvad godt købmandskab betyder for ham,og hvordan han bruger det i sit job som CEO hos Grundfos. 

Bredt samarbejde
Det er et bredt samarbejde, der har arrangeret dette års erhvervskonference. Sammen med Vejle Kommune står City Vejle, Give Handel og Erhverv, VB Plus, BusinessVejle og Aktiv Erhverv i Egtved bag arrangementet.
Næste erhvervskonference bliver holdt den 19. september 2019.