En uge med fokus på fremtidens industri

En uge med fokus på fremtidens industri

24. oktober 2018

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Vejle Kommune

Uge 44 er Industriens Uge i Trekantområdet. Det betyder spændende arrangementer i Vejle om bl.a. robotter, bæredygtighed, rekruttering og mennesket i fremtidens industri.

Med en lang række arrangementer sætter Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommune i uge 44 spot på de mange udfordringer og muligheden, som fremtiden bringer for industri- og produktionsvirksomhederne. Under temaet ”Mennesket i industrien” er der alene i Vejle 14 arrangementer på programmet, og det hele starter også i Vejle med den officielle åbning af Industriens Uge.

Officiel åbning i Vejle med top event
Et af ugens højdepunkter er den officielle åbning af Industriens Uge. Det kommer til at foregå mandag 29. oktober i Spinderihallerne i Vejle, hvor kommunerne i Trekantområdet er inviteret til et spændende åbningsarrangement om Kina. Her vil eksperter med forskellige tilgange til kinesisk produktion bl.a. fortælle om, hvad udviklingen i Kina i fremtiden kan have af betydning for dansk produktion.  På scenen kan blandt andre opleves Christina Boutrup, journalist og Kina-analytiker, som giver et indblik i Kinas teknologiske kvantespring, herunder Made in China 2025-planen, som bliver en global gamechanger.

Robotternes i fødevareindustrien
Hvilken rolle skal robotter og automatisering have i fremtidens fødevareindustri? Det spørgsmål vil en række fagspecialister forsøge at svare på i forbindelse med Industriens Uge, hvor Food Innovation House inviterer til inspirationsdag om robotteknologi. Dagen giver fødevarevirksomheder mulighed for hands-on oplevelser med robotter og automatisering og et indblik i de mange muligheder, robotteknologien kan bidrage med. Det vil bl.a. være i form af nye produkter, øget fleksibilitet i produktionen, nye jobmuligheder og forbedret arbejdsmiljø. ”RoboFood – robotter og automatisering til fødevareindustrien” holdes i Food Innovation House i Vejle 30. oktober.

Undervisere på skolebænken i bæredygtighed
Green Tech Center, Insero og SDU inviterer interesserede undervisere på alle ungdomsuddannelser i Horsens, Hedensted og Trekantområdet til en spændende og inspirerende eftermiddag om bæredygtighed, klima og fremtidens energisystem.

Henrik Wenzel. professor og centerleder ved SDU Livcykluscentret, giver deltagerne en introduktion til bæredygtighed og fremtidens vedvarende energisystem. SDU Livcykluscentret ligger i front inden for bl.a. udviklingen af fremtidens vedvarende energisystemer, miljøvenlige produkter og renere teknologi i industrien. Oplæggene skal give inspiration til den daglige undervisning, så den kan krydres med eksempler og perspektiveres til relevante studier ved SDU. Arrangementet holdes 31. oktober i Green Tech Center.

Program for Industriens Uge i Vejle

Mandag 29. oktober
Officiel åbning af Industriens Uge 2018 – ‘MADE IN CHINA 2025?’

Tirsdag 30. oktober
RoboFood – robotter og automatisering til fødevareindustrien
Historien bag Vejles landskendte bomuldsindustri
Prøv de nyeste digitale fabrikationsteknologier
Mennesket i fremtidens industri
Røverhistorier fra vestbyens industri
FabAcademy 2019 – info meeting

Onsdag 31. oktober
JobMatchdag i Spinderihallerne

Torsdag 1. november
Industri 4.0 eller Menneske 4.0? – Samtale om mennesker og teknologi
Bæredygtighed, klima og fremtidens energisystem
Mennesket i industrien – når deleøkonomien slår igennem i hverdagen
Rundvisning: Engelsholm Papiirfabrique – den jyske industris vugge
Socialøkonomisk netværksmøde i Vejle

Fredag 2. november
Afslutningsevent for Industriens Uge i Vejle

Se mere på www.industriensuge.dk/