En af verdens største producenter af vindmøller åbner nyt testcenter i Vejle

En af verdens største producenter af vindmøller åbner nyt testcenter i Vejle

02. marts 2016

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Suzlon

Suzlon Blade Science Center skal sikre udviklingen af teknologier indenfor aerodynamik og bidrage til udviklingen af næste generation af vindmøller.

Talentmasse afgørende for placering i Vejle
Valget er faldet på Vejle, fordi talentmassen i området er stor, og det har haft afgørende betydning for placeringen af det nye teknologicenter. De store talentmasser skal dels ses i forhold til den megen vindenergi, der allerede er i området, og dels fordi Vejle ligger tæt på Aarhus og Syddansk Universitet og Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg. Trekantområdet er attraktivt for de ansatte, og det giver samtidig lettere international adgang via Billund Lufthavn, hvilket er vigtigt for en global virksomhed som Suzlon, der har afdelinger i 19 forskellige lande fordelt på seks kontinenter.

Ny dansk direktør og nye arbejdspladser
Suzlons nye Blade Science Center i Vejle betyder samtidig også nye arbejdspladser til byen. I første omgang forventer den nyudnævnte direktør for testcenteret, Thomas Buhl, at der i løbet af det første år skal ansættes 15-20 personer. Thomas Buhl har 15 års erfaring med aerodynamik og vingestruktur og senest været leder af DTU’s afdeling for vindmøllestruktur.

Suzlons hovedkontor ligger i Aarhus, hvor der primært arbejdes med salg og servicering af selskabets eksisterende kunder.