Elever vinder iværksætterkonkurrence på Campus Vejle med idéen ”WeMeet”

Elever vinder iværksætterkonkurrence på Campus Vejle med idéen ”WeMeet”

14. oktober 2021

Tekst: Pressemeddelelse

Det blev gruppen med idéen ”WeMeet”, der løb med sejren. Formålet er at give de unge mod på iværksætteri, og vinderholdet har kvalificeret sig til den nationale finale, der løber af stablen d. 18. november 2021.

Foran 175 folkeskoleelever fra Vejle Kommunes 6.-7. klasser kunne Victor Hougaard, Sofie Lundfald og Christian Brødsgaard fra EUX Business stolte og glade løfte trofæet som årets vindere af iværksætterkonkurrencen på Campus Vejle.

I alt dystede 120 elever fordelt på 27 hold om at vinde med netop deres innovative idé med udgangspunkt i dette års tema om FN’s Verdensmål. Det sker som afslutning på ”Kickstart Programme”, hvor elever fra EUD- og EUX-uddannelserne på Campus Vejle i hele uge 41 har lært om entreprenørskab. Spinderihallerne, der til daglig arbejder tæt sammen med Campus Vejle for at fremme iværksætteri i undervisningen, har holdt oplæg og workshops.

– Som virksomhed er vi utrolig glade for, at Campus Vejle igen i år har sat fokus på at udvikle elevernes evne for at tænke nyt. Vi kan mærke, hvordan hele forløbet har rykket eleverne og vakt en interesse for iværksætteri hos dem. Både den teoretiske og praktiske læring om iværksætteri, som eleverne får med sig, er med til at styrke deres kommende arbejdsliv markant, siger Rasmus Gøtzsche Jensen, direktør i Setion.

Til inspiration for hinanden

Finaledagen startede med pitch af elevernes idéer til i alt 20 iværksættere fra det lokale erhvervsliv og 175 folkeskoleelever. Med rød løber, musik og inspirerende indslag blev dagen afsluttet med en dommerbedømmelse af et lokalt, kendt VIP-panel bestående af iværksætterne Jonas Kjemstrup, der står bag opfindelsen Mutebox samt Thomas Bennedsen fra virksomheden MySelfie, der hyldede opfindelsen ”WeMeet” som den bedste idé.

– Vi er utrolig glade for sejren, og vi har lært enormt meget at hele forløbet. Vi har fået indsigt i dét at være selvstændig, tænke ud af boksen og ikke mindst gå ud over vores grænser hvad angår både at tænke forretning og at præsentere foran så mange mennesker. Vi har helt klart fået smag for iværksætteri, siger Victor Hougaard, Sofie Lundfald og Christian Brødsgaard i kor.

Et lærerigt forløb

Vinderidéen med titlen ”WeMeet” er en app, der skal inspirere unge med aktiviteter og events i lokalområdet baseret på deres interesser og geografi. Appen ligger op til, at unge kan mødes om deres fælles interesser og derigennem skabe nye relationer. Opfindelsen skal være med til at løfte trivslen i Vejle, og gruppen har allerede fået støtte og opbakning fra kommunen og flere lokale virksomheder.

Selvom konkurrencen kun tillader ét vinderhold, er udbyttet af forløbet stort for alle elever:

– Eleverne har udvist enorm nysgerrighed, og på Campus Vejle er vi glade for, at vi for andet år i træk kan være med til at opruste de unge med kompetencer inden for entreprenørskab. Vi vil gerne give dem de bedste forudsætninger for at skabe værdi til en forretning eller modet til at starte egen virksomhed, siger Jacob Værum Johansen, pædagogisk leder på EUX Business.

Han fortsætter:

– Samtidig har vi budt kommunens folkeskolelever inden for og forhåbentlig inspirereret nogle til at overveje alternativer til traditionelle gymnasiale uddannelser, afslutter Jacob Værum Johansen.

Vinderholdet skal repræsentere Campus Vejle til den nationale iværksætterkonkurrence, Danish Entrepreneurship Festival 2021, der afholdes online d. 18. november 2021, og som for andet år i træk kårer en vinder blandt landets erhvervsskoler.

”Kickstart Programme” er støttet af EU Socialfondsprojekt, Merkantildannelse i et STEM Perspektiv.