Dragehaven i Vejle får donation på 250.000 kroner til makeover

Dragehaven i Vejle får donation på 250.000 kroner til makeover

14. oktober 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Dragehaven skal have en makeover og forvandles til et grønt område, hvor byens beboere har lyst til at mødes på tværs af alder, etnicitet og social baggrund. Det sker, fordi Dragehaven i Vejles Vestby netop har modtaget en donation på 250.000 kroner fra Salling Fondene.

Det grønne område Dragehaven i Vejles Vestby har længe været et lidt mørkt og tilgroet sted, men nu kommer der liv og lys til haven, så unge, ældre og børn igen får lyst til at lege og opholde sig der. Det sker efter, at Salling Fondene har doneret 250.000 kroner til at renovere haven. Det var Bilka i Vejle, der indstillede projektet til at modtage donationen.

Salling Fondene har via Bilka doneret i alt 2 millioner kroner til 10 lokale projekter landet over. Projekterne har alle fokus på børn og unges sundhed og trivsel, og i Vejle betyder donationen, at Dragehaven snart forvandles til et område med bord/bænkesæt, bålsted, renoveret basketbane, multibane og stisystemer.

”Området har oprindeligt været et grønt samlingssted for alle i Vestbyen. Over tid har området ændret karakter, og derfor har der været et ønsket fra lokale kræfter om at bringe nyt liv til haven. Derfor er vi rigtig glade for donationen, som muliggør at vi kan skabe et nyt, moderne og flot område,” siger Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, som modtog donationen på kommunens vegne.

Planen er, at både beboere, boligforeningen, institutioner, skoler og øvrige interessenter skal inddrages i beslutningen om, hvad haven skal indeholde.

Et sted for alle

Det er Bilka Vejle, der har indstillet Dragehaven til at få del i donationerne fra Salling Fondene, og varehuschef Tonny Drachmann Nielsen er begejstret for, at netop dette projekt blev udvalgt.

”Vi ved, at mange i lokalsamfundet får glæde af det her projekt, og derfor er vi glade for at kunne være med til at støtte op om projektet. Området kommer jo til at være et sted for alle. For mødrene med helt små børn, og for børn og unge fra boligblokken, der kan tage ned og spille basket for eksempel. Det bliver et sted, hvor de kan være aktive i fritiden, og det glæder vi os til at opleve,” siger han.

Det er første gang, Bilka uddeler penge til lokale projekter på vegne af Salling Fondene, og det falder sammen med Bilkas 50-års jubilæum.

”I anledning af vores jubilæum vil vi gerne sige en stor tak til danskerne, der har været med os hele vejen. Derfor glæder det os meget, at vi kan give noget tilbage til lokalsamfundet gennem donationerne fra Salling Fondene,” siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

I alt uddeles 2 millioner kroner til 10 lokale projekter, der støtter op om børn og unges sundhed og trivsel. Alle projekterne er indstillet af lokale Bilka-varehuschefer.