Det nye byråd drog på introtur i kommunen

Det nye byråd drog på introtur i kommunen

30. januar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Torbjørn Næs Bertelsen

Byrådet i Vejle rev en dag ud af kalenderen for at tage på rundtur til institutioner og virksomheder i kommunen, der går forrest i udviklingen.

Det nye byråd tog 24. januar 2018 på en introduktionstur rundt i Vejle Kommune.

Formålet med turen var at besøge institutioner og virksomheder i kommunen, der klarer sig godt, og skaber gode resultater.

Go west
Eftersom Vejle er en af de danske kommuner med størst areal, var det ikke muligt at besøge alle dele af kommunen. Det var derfor besluttet, at man fra turens start i Vejle by ville køre mod vest.

Første stop på turen var Bredsten-Gadbjerg Skole, hvor skoleleder Joan Østergaard Henriksen bød velkommen og fortalte om skolens ledelsesfilosofi. Skolen er fordelt på to matrikler, men har formået at skabe en fælles kultur, der har skabt gode resultater. Byrådsmedlemmerne spurgte ind til flere emner, og fik bl.a. at vide, at alle elever afleverer deres mobiltelefoner ved skoledagens start, og at fodtøj ikke hører til i klasselokalerne.

Skoleleder Joan Østergaard Henriksen bød byrådet velkommen fra morgenstunden, og fortalte om den sammenlagte skoles ledelsesfilosofi og arbejde med at skabe en fælles identitet på begge skolens matrikler.

Byråd i sikkerhedshjelme
Byrådet drog videre til Jelling, hvor museumsleder i oplevelsescenteret Kongernes Jelling, Hans Ole Matthiesen, leverede en spændende beretning om vikingekonger og Jellingestenens historie. Han viste også byrådet rundt i oplevelsescentret, og gav et indblik i tankerne bag Kongernes Jellings prioriteringer.

Efter en rundtur på Give Elementfabrik, hvor byrådsmedlemmerne blev iført sikkerhedshjelme, gik turen mod Vejle. På den socialpsykiatriske institution Sukkertoppen i Søndermarken fortalte afdelingslederne Lisbeth Andreassen og Benjamin Rygg om institutionens akutfunktion samt om Recovery College, der er et pier-to-pier tiltag.

Du kan se flere billeder fra byrådets tur rundt i kommunen ved at klikke på billedet ovenfor.

Turen blev afsluttet i Vejles gamle teater på Banegårdspladsen, der indtil sidste sommer var kendt som hovedkvarter for den tidligere benzinkonge Olaf Haahr.

Her viste direktør i BS Invest, Jørgen Andersen, rundt i den historiske bygning, ligesom han fortalte byrådet om BS Invests tanker for brugen af den markante bygning og udviklingen af området.