Destination Trekantområdet – Et nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle ser dagens lys

Destination Trekantområdet – Et nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle ser dagens lys

25. november 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Pressefoto: LEGOLAND Billund Resort

Byrådene i Billund, Kolding og Vejle har de seneste måneder forberedt sig på at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner. 23. november blev samarbejdet officielt.

Under overskriften Destination Trekantområdet danner de tre kommuner Billund, Kolding og Vejle en fælles forening, der fra 1. januar 2021 skal koordinere fælles aktiviteter på turismeområdet.

Det blev 23. november en realitet, da de tre kommuner formelt indgik et samarbejde på en stiftende generalforsamling i Spinderihallerne i Vejle.

De tre kommuner samarbejder allerede omkring markedsføringen af børnefamilieturismen i regi af det ambitiøse samarbejde i LEGOLAND Billund Resort, hvor en række kommuner og attraktioner arbejder sammen om at skabe og markedsføre Europas bedste børnefamiliedestination. Dette samarbejde vil også fremover indgå som en del af det nye destinationssamarbejde.

– Det er vores ambition, at Destination Trekantområdet skal kunne løfte udviklingen og markedsføringen af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi, forklarer erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, der er konstitueret destinationschef i samarbejdsforeningen.

Han tilføjer, at såkaldte fyrtårnsoplevelser som UNESCO Verdensarvstederne i Jelling og Christiansfeld naturligvis vil fylde meget i destinationssamarbejdet ligesom Koldinghus og Trapholt også er attraktioner med høje besøgstal.

Et væld af naturoplevelser

Med corona-epidemiens indtog har områdets naturoplevelser oplevet en vældig tilstrømning i 2020 – og tendensen ventes at fortsætte.

– Det er derfor vigtig for den nye destination at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. Lige fra fjord til hede. Vandring og især cykling vil være vigtige områder at samarbejde omkring, fortæller Morten Damgaard Nielsen, der tilføjer, at Trekantområdet også skal udnytte, at det er et område, der er kendt for sine mange møder og konferencer.

Den centrale beliggenhed midt i landet kombineret med en relativt høj hotelkapaciteten gør, at området er attraktivt for arrangører og konferencemagere.

Men branchen har været hårdt ramt i 2020 og det er derfor en vigtig fælles opgave at få kickstartet branchen ligesom det nye destinationssamarbejde også vil have særligt fokus på tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents.