Der er kommet mere i lønningsposen

Der er kommet mere i lønningsposen

15. maj 2017

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Preben Stentoft

Tal fra Vækstbarometer viser, at Vejle ligger i top som højindkomstkommune. Den årlige lønstigning følger også godt med.

Bor man i Vejle Kommune er der er god chance for at man har en høj indkomst. I hvert fald viser de seneste tal fra Vejle Kommunes Vækstbarometer, at Vejle ligger i top som højindkomstkommune.

Det viser de seneste tal, der er indsamlet fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med de østjyske nabokommuner samt Aarhus, havde Vejle i 2015 den højeste gennemsnitlige indkomst per indbygger målt i kroner og øre. En position som Vejle har indtaget siden 2002.

Med en gennemsnitlig årsindkomst på 310.525 kroner per vejlenser, placerer Vejle sig også højere end landsgennemsnittet. Siden 2003 har vejlensernes gennemsnitlige årsindkomst været højere end landsgennemsnittet.

Næsthøjeste indkomststigning
Også når det handler om den årlige stigning i årsindkomsten er Vejle godt med.

Blandt sammenligningskommunerne er det kun århusianerne, der siden 2012 har haft en højere stigning i indkomsten end indbyggerne i Vejle Kommune.

Helt konkret fik vejlenserne 19.518 kroner mere i lønningsposen i 2015 end i 2012. Det svarer til en fremgang på 6,71 procent, hvilket også er på niveau med landsgennemsnittet.

Til sammenligning oplevede indbyggerne i den jyske hovedstad Aarhus, at deres indkomst fra 2012 til 2015 steg med 8,93 procent.