-Der er en årsag til, at vinderen altid vinder

-Der er en årsag til, at vinderen altid vinder

23. september 2016

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: Dorte Grann Fotografi

600 deltagere fik masser af inspiration og gode råd til årets erhvervskonference, hvor Karen-Marie Lillelund, Rasmus Bagger og Christina Hembo stod for oplæggene. Konferencen var samtidig også starten på et bredere samarbejde mellem Vejles erhvervsnetværk.

Med den meget passende overskrift ”Sammen gør vi en forskel” kunne borgmester Arne Sigtenbjerggaard byde 600 deltagere velkommen til årets erhvervskonference i Vejle Musikteater. Samtidig kunne han også glæde sig over, at Vejle Boldklub for første gang er medarrangør af erhvervskonferencen i tæt samarbejde med BusinessVejle, City Vejle og Vejle Kommune.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard glæder sig over det brede samarbejde i forbindelse med årets erhvervskonference.

Tre veloplagte oplægsholdere var klar på scenen med underholdning, inspiration, motivation og gode råd om bl.a. det gode samarbejde.

Træning i det menneske, du gerne vil være mere af
Rasmus Bagger er tidligere professionel atlet, og rådgiver i dag personer og virksomheder i at præstere på et højere niveau ud fra en psykologisk tilgang. Han peger på personlig udvikling som afgørende for at kunne præstere i sit arbejde.

-Det vi gør, bliver vi god til. Det fuldstændig samme gør sig gældende i vores psykologi. Det vi gør i vores tanker og følelser, bliver vi også gode til. Det er derfor, vinderen altid vinder, og positive mennesker ofte er positive. De træner på det. Personlig udvikling er træning i det menneske, du gerne vil være mere af, siger Rasmus Bagger, og fortsætter:

Leg gør os glade i låget
Deltagerne til aftenens arrangement i musikteatret fik udover en peptalk fra aftenens første oplægsholder også et skud humor fra den kendte foredragsholder Karen-Marie Lillelund. Hun mener, at humor og bedre kommunikation er vejen til en bedre arbejdsplads, og at det i høj grad er op til den enkelte at foretage de ændringer i hverdagen, der skal til. Men hun mener også, at det kræver en ændring af arbejdskulturen.

-Vores udfordring i Danmark er ikke, at vi ikke ved, at humor er en rigtig god ting at have med på arbejde, men at vores kultur går imod det, fordi vi tænker, at de, der har det sjovt, nok ikke laver noget, siger Karen-Marie Lillelund og tilføjer med et glimt i øjet:
– Jo højere, vi kommer op i ledelseshierarkiet, jo mindre er der at grine af.

Karen-Marie Lillelund stod for aftenens humoristiske indslag

Hun peger på ordvalg, kropssprog og tonefald som de helt afgørende redskaber for at gøre en forskel på arbejdspladsen og opfordrer til at huske at inddrage leg i arbejdet.

-Leg er det eneste, der ikke stresser os. Leg gør os glade i låget. Det værste, I kan gøre, er at sætte jer selv på autopilot. Der er ting, vi kan blive for gamle til at lære – humor er ikke én af dem.

Fra studielejlighed til iværksætterdrøm
Sidste oplægsholder på scenen var Christina Hembo, iværksætter og medindehaver af Christina Jewelry & Watches, som hun startede op i 2001 i sin studielejlighed i London. I dag har virksomheden international succes og har udviklet sig fra udelukkende at designe ure til i dag også at have et bredt sortiment af smykker. Udviklingen af nye produkter er ifølge Christina Hembo én af grundene til virksomhedens succes:

-Det er ekstremt vigtigt altid at udvikle sig. Du må ikke tænke, at du er tilfreds med produktet, fordi kunderne kan lide det. Du skal altid tænke, hvordan du kan videreudvikle det og gøre det endnu bedre. Vi arbejder hele tiden med at tænke nyt og kreativt, og det skal vi blive ved med.

Christina Hembo fortæller om sin store oplevelse i forbindelse med tv-programmet Vild med dans i 2010

Christina Hembo fortalte også om de mange overvejelser og valg, hun i samarbejde med sin mand, Claus Hembo, har truffet på vejen til den succes, de har opnået. Og hvordan hun som virksomhedens frontfigur har taget hensyn til virksomhedens interesser i de valg, hun har truffet i forbindelse med deltagelse i eksempelvis tv-programmerne Vild med dans og Masterchef.

Aftenens erhvervskonference var den fjerde i rækken, og efter planen bliver succesen gentaget igen i 2017.