De bedste fra erhvervs-uddannelserne blev hædret i Byparken

De bedste fra erhvervs-uddannelserne blev hædret i Byparken

22. juni 2021

Tekst: Rune Henrik Lennart Hansen
Foto: Vejle Kommune

For tredje år i træk blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne hædret af arbejdsmarkedsudvalget. Det skete ved et arrangement i Vejle bypark den 15. juni.

Der var god stemning og flot fremmøde, da både forældre, virksomheder og uddannelsesinstitutioner var mødt op for at fejre 18 unge mennesker, som har taget første skridt mod en lovende karriere. De har nemlig alle afsluttet deres erhvervsuddannelse med topkarakterer i 2020.

Dermed har de også gjort sig fortjente til at modtage den hæder, som Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg tildeler en gang om året. Udvalget stod således bag et arrangement i Byparken den 15. juni, hvor de unges ekstraordinært flotte indsats blev markeret.

Her gav både udvalgsformand Anja Daugaard (LA) og direktør Lars Bregnehøj fra Syddansk Erhvervsskole dem pæne ord med på vejen. Det er tredje år i træk, udvalget tildeler hæderen, som både skal anerkende de unges præstationer og samtidig bidrage til at øge interessen for erhvervsuddannelserne generelt.

Forhåbningen er, at den opmærksomhed det giver kan smitte af på andre unges uddannelsesvalg, så erhvervslivet får flere veluddannede kandidater til ledige stillinger. Mange virksomheder efterspørger i dag kvalificerede medarbejdere, og intet tyder på, at behovet bliver mindre i de kommende år.

Udvalget uddelte ved samme lejlighed to legater på 5.000 kr. til støtte af erhvervsrettet videreuddannelse. Legaterne skal hjælpe modtagerne med at videreudvikle sig fagligt eller på anden måde dygtiggøre sig, i forhold til den erhvervsuddannelse de har taget.