Dansk Turismefremme får placering i Vejle

Dansk Turismefremme får placering i Vejle

15. januar 2018

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Dansk Turismefremme er ny beboer i Erhvervenes Hus. Placeringen centralt i Danmark var afgørende for beslutningen om at flytte sekretariat 110 kilometer sydpå til Vejle.

En landsdækkende turismeorganisation er flyttet til Vejle. Det drejer sig om Dansk Turismefremme, der fra årsskiftet har flyttet sit sekretariat til Vejle.

Dansk Turismefremme, der er en national, politisk uafhængig forening for kommuner og lokale turistorganisationer, er flyttet ind i nye flotte lokaler på Banegårdspladsen 6 i Vejle. Dermed får sekretariatet placering i samme bygning som Vejle Erhvervs- og Turismeservice, hvilket glæder sekretariatschef for Dansk Turismefremme, Mads Sand:

– Vi ser frem til den nye placering og de nye gode lokaler på Banegårdspladsen 6. Det er vigtigt, at det er nemt for vores interessenter at komme til os, og for os hurtigt at komme rundt i hele landet. Med de nye faciliteter får vi også mulighed for at holde møder, seminarer og workshops for vores medlemmer, siger Mads Sand.

Han bliver bakket op af Dansk Turismefremmes formand, Anne-Mette Knattrup, der venter sig meget af de nye omgivelser:

– Med flytningen får vi nemmere ved at koordinere møder med vores medlemmer og nationale samarbejdspartnere i hovedstaden. Lokalerne ligger perfekt placeret lige overfor Vejle Banegård og tæt på en af vores større medlemmer, nemlig VisitVejle, forklarer hun.

Vækst i stab og opgaver krævede nye rammer
Dansk Turismefremme har været glade for de seneste otte år, hvor sekretariatet har ligget i tilknytning til turistkontoret i Randers. Her har sekretariatet vokset og udviklet sig, så det i dag arbejder med turismefremme i form af turistinformation, markedsføring og udvikling af den lokale turisme i kommunerne. Men nye opgaver og flere medarbejdere gør, at Dansk Turismefremme har haft behov for større lokaler.

Det har man fundet 110 kilometer mod syd, og Morten Damgaard, chef for Erhvervsservice og Turisme i Vejle Kommune, ser frem til at byde den nye nabo velkommen:

– Fra Vejle ser vi frem til, at Dansk Turismefremme flytter til byen. Som national turismeaktør og medlemsorganisation er Dansk Turismefremme med til at styrke mange af vores lokale indsatser, blandt andet inden for cykelturisme, hvor vi er ved at igangsætte en større lokal satsning, fortæller han.

Vejles erhvervschef ser gode muligheder for synergi og samarbejde på tværs af byens og trekantområdets mange aktører og initiativer.

– Dansk Turismefremme er en spændende organisation med mange nye tiltag på vej. Jeg kender personligt Dansk Turismefremme særdeles godt og har tidligere i en årrække siddet i bestyrelsen. Jeg håber meget, at den nye placering kan være med til at styrke organisationen, og jeg ser frem til et naturligt tættere samarbejde med sekretariatet som nabo, siger Morten Damgaard.

Den 19. januar fra kl. 13.00 til 15:30 markerer Dansk Turismefremme indflytningen i de nye lokaler med en nytårsreception, hvor alle er velkomne. Dansk Turismefremmes nye lokaler er at finde i Erhvervenes Hus: Banegårdspladsen 6, 2. sal, 7100 Vejle.