Danmarks Tour de France etaper offentliggøres på Munkebjerg Hotel i Vejle

Danmarks Tour de France etaper offentliggøres på Munkebjerg Hotel i Vejle

16. januar 2020

Tekst: Jesper Lilleris

Den 4. februar præsenteres de danske etaper for Grand Départ Copenhagen Denmark ved et pressemøde på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og i 2021 skal Danmark være vært for løbets tre første etaper. Under navnet Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 præsenteres de tre danske etaper den 4. februar kl 13.00 i den smukke Munkebjergsal på Munkebjerg Hotel i Vejle, hvor borgmester Jens Ejner Christensen vil byde den fremmødte presse og gæster velkommen til Vejle.

Flere prominente gæster vil være tilstede i Vejle til offentliggørelsen af tour-ruterne. Bl.a. erhvervsminister Simon Kollerup, løbsdirektør for Tour de France, Christian Prudhomme, overborgmester og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen-Denmark, Frank Jensen, borgmestre fra de øvrige mål- og startbyer samt borgmestre fra de danske gennemkørselskommuner.

Til pressemødet vil Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, løfte sløret for detaljerne omkring de tre etaper i Danmark.

En cykelnation i gult

Med Grand Depart Copenhagen Denmark ønsker parterne bag at skabe den mest unikke start på Tour de France nogensinde med gul folkefest på tværs af landet. Hele verden inviteres samtidig med til at fejre og opleve Danmark som cykelland, hvor begivenheden bliver afsættet for fantastiske oplevelser for både danskere og turister.

De største cykelløb til Vejle

Der er lagt op til den helt store cykelfest i Vejle Kommune, når starten på 3. etape i Tour de France går den 4. juli 2021. Men faktisk er Tour de France i Vejle blot en af flere store cykelbegivenheder i Vejle Kommune.

Fra den 18.-21. juni 2020 skal der kæmpes om den prestigefyldte dannebrogstrøje, når DM i landevejscykling kommer til Give. Til DM i landevejscykling skal både mænd og kvinder konkurrere om sejren i enkeltstart og linjeløb.

Den 13. august 2020 har kongeetapen i PostNord Danmark Rundt endnu engang mål på Koldingvej i Vejle. Løbet har haft sin kongeetape i Vejle siden 2004, og byens spektakulære stigning på Kiddevej spiller hvert år en afgørende rolle i løbet, som tiltrækker mange tilskuer langs ruten.