Cykeltur til Alpe d’Huez kan føre til job og uddannelse

Cykeltur til Alpe d’Huez kan føre til job og uddannelse

11. juni 2019

Tekst: Rune Hansen

Et nyt hold af unge ledige har taget cykelhjelmen på hovedet og vendt næsen mod Frankrig. Turen er en del af et længere forløb, som skal hjælpe dem i job eller uddannelse.

Sidst i marts måned gik en gruppe unge tilknyttet Jobcenter Vejle i gang med træningen til deres livs cykeltur, og den 11. juni blev det så endeligt alvor. Her rullede de ud på de første af de 1.500 km, der skal bringe dem ned gennem Europa, hele vejen til toppen af Alpe d’Huez.

Cykelholdet har allerede mødt rigeligt med modvind – både på træningsture og i overført betydning. Deltagerne har nemlig det til fælles, at de alle har andre udfordringer end ledighed, og der er da også et dybere formål med turen. Den er del af et utraditionelt forløb, som kombinerer virksomhedspraktik og cykeltræning for at hjælpe unge ud af ledighed.

Erfaringer fra tidligere år har vist, at forløbet kan være det, der gør forskellen for de unge. Det kan bl.a. give dem troen på egne evner – både fysiske og mentale – og have stor betydning for, om de kommer videre i job eller uddannelse.

Arbejdsmarkedsudvalget står bag tiltaget, og formand Anja Daugaard (LA) var selv trukket i cykeltøjet, da der var afgang fra DGI huset i Vejle.

– Jeg synes, det er super godt gået af de unge, at de har mod på den store udfordring, sådan en cykeltur er. Og jeg er helt sikker på, at de vil høste en masse erfaringer, de kan bruge, når de skal i job eller uddannelse bagefter, fortæller hun.

Formanden understreger samtidig, at også de deltagende praktikvirksomheder fortjener stor anerkendelse, for den opgave de påtager sig. Hun forklarer, at det er helt afgørende for projektet, at der er støtte fra det private erhvervsliv i kommunen.

Cykelholdet forventes at bruge ti dage på turen til den berømte, franske alpetop. Du kan følge dem hele vejen på Facebook, hvor de har profilen ”CP19 – Unge På Vej – Jobcenter Vejle”.