Cykelløb på Munkebjerg for femte år i træk

Cykelløb på Munkebjerg for femte år i træk

02. oktober 2018

7. oktober danner vejene omkring Munkebjerg og Brejning ramme for cykelløbet Gran Fondo Munkebjerg, som runder sæsonen af for de pedalglade motionister på landevejen.

Deltagerne til årets cykelløb på Munkebjerg på søndag den 7. oktober kan – hvis vejrudsigten holder stik – komme tørskoede i mål. Mens regnen sidste år silede ned på deltagerne fra start til slut, så meldes der på søndag om solskin og tørvejr.

Det glæder arrangørerne af cykelløbet, da det gode vejr betyder, at flere tager cyklen frem for at lufte den en sidste gang inden vinterpausen.

– Det er femte år i træk, vi laver cykelløbet på Munkebjerg, og vores ide var fra starten, at vi ville runde sæsonen af med maner med et sjovt og hårdt cykelløb. Sidste år var desværre et træls år for os, da regnen betød, at vi kun havde cirka 250 deltagere. Derfor glæder vi os over, at vejret er mildere i år, og vi kan også se, at flere end tidligere har meldt sig til i år, fortæller Thure Kjær fra den forening i Vejle, som er arrangør af løbet.

Et cykelløb for alle
Gran Fondo Munkebjerg er et motionscykelløb, som køres på en 40 kilometer lang rundstrækning. Løbets stævnecentrum er ved Gauerslundhallen ved Brejning og herfra kører rytterne mod Hvidbjerg og Høll, inden de fortsætter gennem Børkop og videre ind mod Vejle for at runde Munkebjerg-stigningen.

Ruten er 40 kilometer lang, og deltagerne kan vælge at køre én, to eller tre omgange på ruten. Munkebjerg passeres på hver omgang, og den berømte Vejle-bakke er med til at trække mange deltagere til, fortæller Thure Kjær:

– Vi er rigtigt glade for, at så mange deltagere tager turen enten fra Sjælland eller langvejs fra i Jylland for at køre løbet. Stigningen på Munkebjerg er helt klart med til at trække flere folk til. Alle, der cykler, forbinder Vejle med gode cykelveje, og Munkebjerg er nærmest ikonisk i den sammenhæng.

At rytterne skal op ad stigningen flere gange, fordi løbet køres på en rundstrækning, er langt fra en ulempe. Faktisk er det med til at gøre løbet mere tilgængeligt for alle niveauer:

– Ved at lave et løb på en rundstrækning, bliver det en oplevelse for alle. De ganske almindelige motionister, der kører på deres hverdagscykler og bare skal ud og røre sig, kører på præcis samme rute, som de toptrænede ryttere. De vælger bare at køre færre omgange, men de får samme sjove og udfordrende oplevelse, og det er det vigtigste for os: At vi laver et løb, hvor alle kan være med, fortæller Thure Kjær.