Covid19: Borgmesteren briefer erhvervslivet

Covid19: Borgmesteren briefer erhvervslivet

09. april 2020

Tekst: Vejle Kommune

Vejles Erhvervskontaktudvalg har siden nedlukning af Danmark i forbindelse med Covid-19 situationen hver onsdag givet en lokal virtuel opdatering til erhvervslivet.

I anledning af påsken gives opdateringen denne onsdag som en skriftlig briefing.

Borgmester Jens Ejner Christensen skriver på Erhvervskontaktudvalgets vegne:

En meget usædvanlig påske står for døren. Corona-virussen spreder sig fortsat, men heldigvis i et tempo, hvor vi kan følge med. Derfor er det afgørende at vi alle holder fast i at overholde myndighedernes anbefalinger i de kommende helligdage, så vi fortsat kan se frem mod positive fremskridt.

Mandag aften annoncerede statsministeren planen for en gradvis, forsigtig og kontrollet genåbning af Danmark.  Det er en plan, som betyder, at der vil gå endog meget lang tid, før vi kan vænne tilbage til normal-tilstande på alle områder.

Første skridt er, at vi i kommunerne skal genåbne skoler og dagtilbud til de mindste børn. Den opgave er vi allerede gået i gang med, så vi kan tage i mod børnene på en tryg og sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

Planen for genåbningen betyder samtidigt, at vores detailhandel og turismeerhverv fortsat vil være hårdt ramt i en rum tid endnu. Caféer, barer, behandlere, frisører, restauranter og storcentre skal holde lukket indtil tidligst 10. maj.

Støt det lokale erhvervsliv
Statsministeren opfordrede på pressemødet mandag til, at man støtter sit lokale erhvervsliv, hvis man har overskuddet til det. Den opfordring vil vi også gerne videre her. Mange lokale virksomheder forsøger at holde gang i omsætningen ved at tilbyde take-away, online handel, gavekort og så videre.

I kan finde inspiration til lokale handelsmuligheder på hjemmesiden www.shopivejle.dk og de lokale grupper på de sociale medier rundt i de øvrige byer i kommunen.

En lille gruppe frivillige har også taget initiativ til at stifte foreningen Vejle Shopping, som ved at sælge indkøbsnet samler penge ind til at støtte Vejles butiks- og forretningsliv.

Det er der allerede mange, som har valgt at bakke op om. Der er på nuværende tidspunkt indsamlet næsten 65.000 kr. Det viser, at der er stor villighed til at bakke op om vores lokale erhvervsliv. Tak for det.

Også vores kulturliv skal fortsat holde lukket. Med forlængelse af store forsamlinger til udgangen af august, ser vi ind i at mange arrangementer må aflyses som Jelling Festival, Give Open Air, Vejle Fjordfestival, Rock i Byparken og mange flere.

Det rammer hårdt både hos kulturinstitutionerne, de frivillige og hos de kunstnere og små selvstændige, som er med til at afvikle de store events.

Imponeret af kulturlivet
Jeg er dybt imponeret, at mange i kulturlivet fortsat bliver ved med at søge nytænkende løsninger. For eksempel, på torsdag den 9. april holder Jelling Festivals talentudviklingsprogram Quasar sammen med Vejle Musikteater og TV Syd en række ”Altan koncerter”, hvor der spilles live fra plæner i forskellige boligforeninger, hvor beboerne kan lytte med fra altanerne.

Os andre kan følge med genne livestream på TV Syd. Det er et fantastisk initiativ, som jeg er glad for, at vi kan bakke op om fra Vejle Kommune.

Jeg håber også, at mange kan finde den nødvendige hjælp til at stå igennem krisen i regeringens hjælpepakker. Den lokale erhvervsservice i Vejle Erhverv står fortsat klar til guide og vejlede. Du kan finde mere information om tilbuddet på hjemmesiden www.vejle.dk/corona

På vegne af erhvervskontaktudvalget og med ønsket om en god påske.

Jens Ejner Christensen
Borgmester