City Vejle og Jelling Musikfestival indgår samarbejde til fordel for parasporten

City Vejle og Jelling Musikfestival indgår samarbejde til fordel for parasporten

27. marts 2019

Tekst: Jesper Lilleris
Foto: copyright 2014 John Clarke Russ Photography, LLC

City Vejle og Jelling Musikfestival har indgået et samarbejde til Ladies Night for at sætte fokus på kvinder, fællesskab og musik. Formålet er at indsamle penge til et specielt velgørende formål i Parasportens År.

Til Ladies Night fredag 29. marts bliver Vejle midtby forvandlet til et mekka for kvinder. I den forbindelse har Jelling Musikfestival og City Vejle indgået et helt specielt samarbejde, hvor de vil give aftenens ladies en på opleveren med nogle af Danmarks kommende stjerner inden for musikkens verden.

Samtidig er formålet at samle penge ind to helt specielle kvinder i Vejle, som via frivilligt arbejde vil få flere med et handicap til at dyrke sport. Et formål, som passer perfekt ind i kvindeuniverset og ikke mindst festivalens non-profit formål.

RaceRunning Vejle – et godt formål
RaceRunning er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. RaceRunning foregår på en specialbygget trehjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Sporten giver dermed folk med et handicap – der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, manuel kørestol eller gangrollator – mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft, og giver selv de sværest handicappede en følelse af at bevæge sig frit og løbe.

På to år er antallet af RaceRunners børn i Vejle steget fra 3 til 15, og de to frivillige kvinder bag indsatsen drømmer om at skabe et stævne for RaceRunning i Vejle. Derfor vil de penge der indsamles til Ladies Night være øremærket et stævne for RaceRunnere, hvor der er fokus på holdånd og fællesskab, som kun sport og musik kan skabe.

2019 er tilmed Parasportens År i Vejle Kommune, og derfor er der ekstra fokus på netop dette område. Gennem øget opmærksomhed på parasporten generelt ønsker Vejle Kommune at nedbringe fordomme og skabe bedre inklusion og ikke mindst styrke det vigtige fællesskab. Noget som både Jelling Musikfestival og City Vejle også dyrker som hovedformål.

Koncerter i byrummet – med formål
Ladies Night byder på op imod 30 akustiske koncerter med danske musikere i samarbejde med UNCOVERmusic. UNCOVERmusic er et projekt, hvis formål er at bringe musikken frem i lyset og gøre den meget mere tilgængelig, og det får de handlende i Vejle gågade altså mulighed for at opleve til Ladies Night.

Koncerterne er ikke programsat, men vil opstå forskellige steder hos cityforeningens medlemmer. Ideen med koncerterne er at give kunderne en oplevelse fra musikkens verden, og samtidig give mulighed for at støtte et godt formål. Derudover har City Vejle også arrangeret andre aktiviteter målrettet kvinderne til Ladies Night, bl.a. levende statuer. Det indsamlede beløb går ubeskåret til Vejle RaceRunning.