Campus Vejle-elever dyster i entreprenørskab med ny iværksætterkonkurrence

Campus Vejle-elever dyster i entreprenørskab med ny iværksætterkonkurrence

08. oktober 2021

Tekst: Campus Vejle
Foto: Campus Vejle

I uge 41 indleder Campus Vejle med støtte fra Fonden for Entreprenørskab deres årlige iværksætterforløb ”Kickstart Programme”, der skal inspirere eleverne til iværksætteri. Ugen kulminerer i en stor iværksætterkonkurrence, der kvalificerer vinderholdet til den nationale konkurrence i entreprenørskab.

Når elever fra Campus Vejle efter endt skolegang skal videre ud på arbejdsmarkedet, er nogle af de mest efterspurgte kompetencer i dag evnen til at tænke nyt og omsætte innovative idéer fra tanke til handling. Derfor skal et nyt iværksætterforløb i samarbejde med det lokale forretningsliv sætte fokus på netop elevernes innovative lyst og kompetencer.

I uge 41 starter ”Kickstart Programme”, der er Campus Vejles nye iværksætterforløb, som består af læren om alt fra idégenerering over prototyper til pitch-træning. I hold skal 110 elever udvikle projekter, som de skal præsentere foran lokale og kendte dommere til den lokale iværksætterkonkurrence, der afholdes torsdag d. 14. oktober med i alt 500 elever fra kommunens 6.-7. klasser som publikum.

– På Campus Vejle har vi fokus på at forberede eleverne på det virkelige arbejdsliv gennem praksis. Med ”Kickstart Programme” vil vi fremme entreprenørskab i undervisningen og vække elevernes interesse for iværksætteri. Med en erhvervsuddannelse starter mange unge egen virksomhed, og derfor har vi også fokus på at styrke eleverne til at gøre netop dét på egen hånd, siger Jacob Værum Johansen, pædagogisk leder på EUX Business.

Campus Vejle samarbejder med Spinderihallerne, og den kommende uge står lokale iværksættere og virksomheder for at lære eleverne om entreprenørskab gennem oplæg og workshops.

National finale i vente

Torsdag d. 14. oktober skal elevernes projekter stå deres prøve, når ugen kulminerer med ”Kickstart Programme Konkurrencen”. Her skal 110 elever fordelt på 30 hold i bedste Løvens Hule stil med set-up som en boksekamp med rød løber og musik pitche deres ideer foran en række lokale erhvervsdommere. De fem bedste hold går videre til dagens finale, hvor et VIP-dommerpanel bestående af bl.a. to unge, lokale iværksættere, YouTuberen Alexander Husum, der er medejer af virksomheden ”geekd” samt Jonas Kjemstrup, der står bag opfindelsen ”Mutebox”, udvælger vinderen. Vinderholdet skal repræsentere Campus Vejle til den nationale iværksætterkonkurrence, Danish Entrepreneurship Festival 2021, d. 18. november, der for andet år i træk kårer en vinder blandt landets erhvervsskoler.

– Vi er enormt glade for at være med til at sætte fokus på iværksætteri blandt unge – ikke kun på Campus Vejle, men i hele landet. Det skaber både et fællesskab på tværs af alle erhvervsskoler, og det klæder eleverne på den til virkelighed, der venter dem med uddannelsesbeviset i hånden, afslutter Jacob Værum Johansen.