Brødmand fra Vejle udvalgt til Europas første økologiske erhvervsteam

Brødmand fra Vejle udvalgt til Europas første økologiske erhvervsteam

02. juni 2016

Tekst: Charlotte Holm Andersen
Foto: Jonas Normann / Ole Risbjerg Petersen / Simon Clemens

Simon Clemens fra Brød & Co. – spisested og bageri i Vejle – skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark får en styrket økologisektor. Miljø- og fødevareministeren har udvalgt et erhvervsteam på 15 medlemmer, og i dag var de til opstartsmøde i ministeriet

Det nye erhvervsteam, der skal arbejde med at sikre forsyning af økologiske varer, og at økologierhvervet bliver sikret de bedst mulige arbejdsvilkår, mødtes for første gang i dag på et kick-off møde i Miljø- og Fødevareministeriet. Og blandt medlemmerne er der lokalt islæt, idet Brødmand Simon Clemens fra det vejlensiske spisested og bageri – Brød & Co. – er udvalgt til teamet, der er det første af sin slags i Europa.

Stor efterspørgsel efter økologi
Baggrunden for, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har nedsat det økologiske erhvervsteam er, at det går godt for dansk økologi. Sektoren har faktisk svært ved at følge med efterspørgslen efter økologiske varer.

Siden starten af Brød & Co. i foråret 2013 har Simon Clemens gået op i at skaffe gode, økologiske og helst lokale råvarer til forretningen.
– I Brød & Co. brænder vi for de gode råvarer og elsker samarbejdet med de lokale landmænd og producenter, der forsyner vores butik dagligt. Jeg kommer ikke til mødet med en mission eller politisk agenda, men med en tanke om, at gode ærlige råvarer er allemandseje, fortalte den lokale brødmand inden mødet.

Erhvervsteamet skal styrke en markedsdrevet udvikling af økologien
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fortæller i den udsendte pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, at de ved udvælgelsen af teamet, er gået efter en bred skare af medlemmer:
– Jeg er glad for, at lancere Europas første økologiske erhvervsteam, og den endelige sammensætning af erhvervsteamet er rigtigt stærkt.  Jeg synes, vi har ramt en bred skare af medlemmer, der på hver sin vis kan spille ind med input til, hvordan vi styrker en markedsdrevet udvikling af økologien, siger ministeren.

Begejstret brødmand
Brødmand Simon Clemens var begejstret efter introduktionsmødet i det økologiske erhvervsteam.
– Jeg er stolt af at være med i Europas første økologiske erhvervsteam, og jeg har virkelig fået kamp til stregen i forhold til passion. Mødet var virkelig spændende, og jeg var omgivet af personer, der fagligt er langt overlegne, som jeg kan lære meget af, og jeg er helt høj, fortæller han.

Erhvervsteamet skal komme med anbefalinger, der kan styrke økologisektoren, og arbejdet forventes at ligge klar i foråret 2017.