Borgmester åbnede international udstilling på valgdagen

Borgmester åbnede international udstilling på valgdagen

07. juni 2019

Tekst: VisitVejle
Foto: Anders Brohus

Da Løkke den 7. maj trykkede på valgknappen og fortalte danskerne, at de skulle til stemmeboksen på grundlovsdag, var åbningen af årets internationale FOODPHOTO Festival allerede planlagt. Alligevel lykkes det Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, at finde tid til kunsten.

Egentlig havde borgmesteren officielt meldt afbud til åbningsreceptionen. Valgdagen er travl for politikere i hele landet, og valgkørslen til de forskellige stemmesteder bliver prioriteret højere end fotografier af hummer, Old Fashioned og fåreindvolde.

Trods et tæt pakket program, fandt Jens Ejner Christensen tid til at deltage og byde de mange internationale kunstnere hjerteligt velkommen til Vejle til den 5. udgave af FOODPHOTO Festivalen.

– Jeg var meget imponeret sidste gang, jeg så fotoudstillingen. Det var sjovt at opleve, hvordan billederne kunne tale til en, fortæller borgmesteren om den sidste FOODPHOTO Festival, der blev afholdt i Spinderihallerne i 2017.

Mad er i Vejles DNA

Bag festivalen står den tyske madfotograf Günter Beer og hollandske event manager Manon Straver. De bor begge to i Spanien, hvor de to første FOODPHOTO festivaler fandt sted, før de på initiativ af Inspiring Denmark og Anita Hede fandt til Vejle i 2015.

I år efter to år i Spinderihallerne mødes kunstnere fra hele verden i Det Gamle Teater på Banegårdspladsen og viser deres unikke repræsentationer fra gastronomiens verden. Jens Ejner Christensen er glad for, at netop Vejle lægger ramme til den kunstneriske fortælling om madens historie.

Galleri: Se billederne fra åbningen af FoodPhoto Festival:

– Det er en del af vores DNA at have med fødevarer at gøre. Det er også en del af vores DNA at få dem præsenteret.

Historisk erhvervsområde som kunst

– Vores største erhvervsområde er fødevareproduktion og vi sælger til hele verden. Det gør vi i hele spektret fra ganske små iværksættervirksomheder til Tulip Food Company, fortæller borgmesteren.

En af de danske madfotografer, Rico Feldfoss, har netop valgt at formidle Tulips 130 år gamle madindustrihistorie. Inden nedrivningen af slagteriet i Faaborg, fik han mulighed for at tilbringe et par timer på fabrikken med sit kamera i hånden.

Det er blevet til udstillingen “Slaughterhouse”, der sammen med alt det andet spændende madkunst kan opleves frem til 30. juni.

Åbent for alle

Mens festivalen fortsætter med lukkede workshops, netværksmøder og konferencer for de professionelle madfotografer, har alle adgang til udstillingerne i Det Gamle Teater fra lørdag den 8. juni. Lad dig betage af 280 madværker i verdensklasse.