Boligbranchen ser mod Vejle i jagten på vækst

Boligbranchen ser mod Vejle i jagten på vækst

26. juni 2019

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Mens boliginteressen i landets fire største byer er dalende, så er forventningerne til vækst i Vejle og Trekantområdet stigende. Det viser ny undersøgelse fra Ejendom Danmark.

Vejle og Trekantområdet er i den grad kommet på ejendomsbranchens radar når større ejendomsejere, banker, pensionskasser mv. er på udkig efter et solidt afkast på deres ejendomsinvesteringer.

Det viser en ny undersøgelse som erhvervsorganisationen Ejendom Danmark har foretaget. I undersøgelsen er 44 markedsaktører blevet spurgt til deres afkastforventninger for de kommende år, og svarene viser, at der især er kommet større tiltro til gevinst på ejendomsinvesteringer i Trekantområdet. Til gengæld falder forventningen til vækst i landets fire største byer.

Til Avisen Danmark fortæller underdirektør i Ejendom Danmark, Morten Marott Larsen, at ejendomsbranchen i disse år særligt kigger til provinsens større byer, for at få gevinst af sine investeringer:

– Når man ser på ejendomsinvesteringer, er det eksempelvis, hvor er der nogle virksomheder, som gerne vil lokalisere sig til noget produktion, og hvor er der behov for udlejningsboliger. Det er ikke, hvor befolkningstallet falder. Især Trekantområdet har fået en god forventning, og den har ikke været målt bedre før i tidligere undersøgelser, forklarer han.

Vækstforventninger falder i de største byer
Siden finanskrisen har investorernes sikre områder i høj grad været de fire største byer i Danmark. Især ledet på vej af prognoser, der viste, at befolkningen i stadigt stigende grad trak mod de største byer.

– Nu er priserne ved at være der, hvor der er et mætningspunkt igennem køb og investeringer, og hvor man siger, at skal man have noget ud af sin ejendomsinvestering, så er det måske ikke at være der, hvor alle sammen er, siger Morten Marott Larsen, og tilføjer:

– Så der begynder at være et afkast i andre byer, som begynder at være interessant, og der er flere, der nu tror på, at det vil man også se i ejendomsværdierne i løbet af den næste tid.

Sydbank-direktør: Det overrasker mig ikke
For områdedirektør i Sydbanks afdeling i Vejle, Tina Kromann Lyngsø, kommer resultaterne i Ejendom Danmarks undersøgelse ikke som en overraskelse.

– Vi har bemærket, at der ser ud til at være en vis afmætning på boligmarkedet i landets største byer, fortæller hun, og bekræfter også, at interessen for boliginvesteringer i Vejle og Trekantområdet er god – om end det i hendes optik ikke er et nyt fænomen.

– Det overrasker mig ikke, at man har høje forventninger til afkast på boliger i Vejle og Pensionskasserne er allerede til stede. Blandt andet med boliginvesteringer i Fjordbyen og på Flegmade, forklarer Tina Kromann Lyngsø.

Hun hæfter sig blandt andet ved, at Vejle-området med sin gode placering tæt ved Billund Lufthavn og et stort udbud af spændende arbejdspladser, er et område som appellerer til mange mennesker, og Vejle Kommune har derfor haft høje tilflyttertal gennem flere år.

Alene i de første fem måneder af 2019 modtog Vejle Kommune 2642 tilflyttere. Fraregnet de personer, der flyttede fra kommunen, var 354 nye personer ved udgangen af maj måned flyttet til kommunen, hvilket følger kommunens mål om at vokse med 1000 indbyggere om året.

– Med de mange tilflyttere kommer også et behov for boliger, og der er der fortsat et stort behov i Vejle, siger Tina Kromann Lyngsø.