Bæredygtigt dream-team kickstartede Vejles nye onlinetilbud til erhvervslivet

Bæredygtigt dream-team kickstartede Vejles nye onlinetilbud til erhvervslivet

24. september 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen
Foto: Pressefoto

I Vejle holder kommunen kontakten med erhvervslivet gennem online erhvervsbriefinger. Ved et brag af et kick-off arrangement blev et af tidens store emner - bæredygtighed - sat på dagsordenen.

Onsdag den 16. september afholdt Vejle Kommune efterårssæsonens første Online Erhvervsbriefing.

Som altid lagde Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, ud med at give en orientering om den lokale udvikling. Borgmesteren fortalte om de seneste kommunale corona-tiltag, hvor byrådet sideløbende med årets budgetforlig har vedtaget en corona-hjælpepakke, og gav en bred politisk orientering med særligt fokus på emner, der er relevante for erhvervslivet.

Efterfølgende gav arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune, Birgit Thorup, en kort orientering om, hvordan arbejdsmarkedssituationen i kommunen ser ud netop nu – og fortalte også om de nye muligheder for at bruge arbejdsfordeling.

Herefter blev der taget fat på mødets overordnede tema – nemlig bæredygtighed. Her var to kapaciteter inviteret til at fortælle om bæredygtighed set fra et forretningsperspektiv.

Først fortalte Kristian Eriknauer, der er vice president for corporate social responsibility ved Arla Foods, hvordan en af Danmarks største fødevarevirksomheder arbejder med bæredygtighed.

Dernæst fortalte kreativ rådgiver hos MäRK, Flemming Møldrup – der også er kendt som livsstilsekspert i DR-programmet ‘Kender du typen’ – hvorfor bæredygtighed og FN’s verdensmål er en løftestang til nye forretningsmuligheder.

Du kan se hele Erhvervsbriefingen fra 16. september i videoen herunder.