Arne var leder af Rejseholdet: Nu driver han en succesfuld gazellevirksomhed

Arne var leder af Rejseholdet: Nu driver han en succesfuld gazellevirksomhed

21. januar 2020

Tekst: Torbjørn Næs Bertelsen

Efter 27 år valgte Arne Roest Ellegaard at forlade dansk politi og starte egen virksomhed. 16 januar 2020 blev han sammen med 44 andre lokale virksomheder fejret som nyudnævnte gazelle-virksomheder.

Afdeling A, Afdeling N, Rejseholdet.

Hvis du har set danske krimier eller læst en Jussi Adler Olsen-bog, så har du nok stødt på ovennævnte afdelingsnavne. Kort fortalt, så er det afdelinger af dansk politi, hvor nogle af Danmarks dygtigste og mest specialiserede politiefterforskere arbejder – eller har arbejdet.

For det er nemlig også titler, der springer i øjnene når man kigger på medarbejdernes CV’er i en af de Vejle-virksomheder, der er vokset allermest de seneste år. Siden etableringen i 2013 har efterforskningsvirksomheden RoestNielsen tilknyttet flere tidligere efterforskere fra ovennævnte afdelinger i politiet og er vokset så meget, at de nu kan smykke sig med Dagbladet Børsens Gazellepris.

– Vi har 4 ansatte på kontoret i Vejle, 8 inkassokonsulenter og 3 efterforskere med politierfaring. Vi fokuserer på efterforskning af erhvervssager og har oplevet, at mund-til-mund metoden samt vores gode kontakter har gjort en stor forskel for udviklingen af virksomheden, fortæller Arne Roest Ellegaard, der ejer RoestNielsen.

27 år i tjenesten
Arne Roest Ellegaard har tilbragt 27 år i dansk politi. Han er tidligere vicekriminalkommissær og har været en del af det kendte Rejsehold, hvor han var efterforskningsleder på en række opsigtsvækkende drabssager – blandt andet æresdrabet på den 18-årige dansk-pakistanske kvinde Ghazala Khan i Slagelse.

I 2013 sadlede han om. Og sammen med forretningspartneren Kenneth Bo Nielsen etablerede han inkasso- og efterforskningsvirksomheden RoestNielsen.

– I takt med at virksomheden er vokset og vi har fået flere opgaver, har vi ansat flere medarbejdere. Det er blandt andet stærkt specialiserede tidligere efterforskere med en baggrund i Afdeling A og Afdeling N, forklarer Arne Roest Ellegaard.

Afdeling A står for efterforskning af drabssager, mens Afdeling N står for efterforskning af narkosager.

– Det, der har gjort en stor forskel for vores virksomhed har været, at vi har fået en samarbejdsaftale i stand med en af Danmarks store landsdækkende kæder, der ligger mange sager hos os. Det betyder også, at vi ser meget optimistisk på fremtiden, siger Arne Roest Ellegaard.

God placering midt i Danmark
Beslutningen om at etablere virksomheden i Vejle faldt meget naturligt for Arne Roest Ellegaard da han har boet i Vejle i mange år.

– Den centrale placering midt i landet gør, at Vejle er nem at komme til og fra. Fra vores kontorer i Vinding er det nemt at komme på motorvejen og ud til vores kunder, forklarer Arne Roest Ellegaard, der fortæller, at han tydeligt kan mærke, at der i Trekantområdet sker en stor erhvervsudvikling.

Det vidner en hyldestreception på Vejles gamle rådhus, som RoestNielsen var inviteret til, også på. Vejle Kommune havde i anledning af offentliggørelsen af årets gazellevirksomheder inviteret årets gazeller til champagne og kage i den gamle amtsrådssal, hvor Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, tog imod.

Hele 45 lokale virksomheder modtog i 2019 Dagbladet Børsens Gazellepris, som uddeles til virksomheder, der har haft vækst i hvert af de seneste fire år og som samlet er vokset med mindst 100 pct. Det er én virksomheder mere end sidste år. Blandt de nye i klassen af vækstvirksomheder er altså RoestNielsen.

– Jeg synes, det er godt, at man på denne måde viser opmærksomhed til nogle af de virksomheder, der har skabt gode resultater og er vokset det seneste år. Det viser, at kommunen holder øje med, hvad der foregår ude i erhvervslivet, og det synes jeg er rigtig fint, siger Arne Roest Ellegaard.